witam mam iphone 7 w wersji 32 gb i gdy robię zdjęcia wychodzą rozmazane.. ale gdy tylko minimalnie dosłownie minimalnie przybliżę zdjęcie to nabiera ostrości.. czym to może być spowodowane? Wcześniej zakładałem post ze jakby coś latało w okolicy aparatu,wiem ze to może być autofocus, czy to moze byc przez to?

Rozmazane zdjęcia – iPhone 7.
Napisano 05 stycznia 2017 - 12:03
Napisano 05 stycznia 2017 - 13:06
A jeśli chodzi o łapanie ostrości, to również zauważyłem problemy w moim 7 Plus.
Trochę mniej światła i zero ostrości. Mam wrażenie, ze wcześniej było lepiej.
Mam telefon i komputer.
Napisano 05 stycznia 2017 - 15:29
Lata sobie, nazwijmy to, tłumik drgań w aparacie.
A jeśli chodzi o łapanie ostrości, to również zauważyłem problemy w moim 7 Plus.
Trochę mniej światła i zero ostrości. Mam wrażenie, ze wcześniej było lepiej.
Ale mi nie chodzi o łapanie ostrości bo ostrość łapie okej, ale zdjęcia wychodzą lekko rozmazane ale jak przybliżę dwoma palcami minimalnie całe zdjęcie to łapie ostrość. Albo jak wysyłam messengerem lub whatsappem zdjęcie to wysyła się ostre, a w galerii jest rozmazane dopóki lekko nie przybliżę i nie zrobię "ss"
Napisano 05 stycznia 2017 - 18:10
Napisano 05 stycznia 2017 - 18:44
Mam telefon i komputer.
Napisano 05 stycznia 2017 - 18:45
Nie mam takiego efektu na swoim iPhonie ale miałem ten sam problem z wieloma telefonami na androidzie ze zdjęcia dopiero po minimalnym powiększeniu łapały ostrość. Jednak niewiem czym to może być spowodowane. Ja bym oddał na serwis bo zdjęcia maja być ostre odrazu a nie z jakimiś kombinacjami.
Skoro kupiłem go w mediaexpert bez przedłużania gwarancji tylko roczna od Apple to mam iść do sklepu mediaexpert i przedstawić swój problem i powiedzieć ze chce oddać na gwarancje czy jak?
I teraz też pytanie czy uwzględnią mi w ogóle tą gwarancje, telefon posiadam od 2,5-3 miesięcy
Użytkownik Kams09 edytował ten post 05 stycznia 2017 - 19:35
Napisano 05 stycznia 2017 - 21:54
Skoro kupiłem go w mediaexpert bez przedłużania gwarancji tylko roczna od Apple to mam iść do sklepu mediaexpert i przedstawić swój problem i powiedzieć ze chce oddać na gwarancje czy jak?
I teraz też pytanie czy uwzględnią mi w ogóle tą gwarancje, telefon posiadam od 2,5-3 miesięcy
"Na gwarancję" oddajesz do gwaranta (czyli autoryzowanego serwisu):
http://myapple.pl/fo...81#entry2075595
Do sprzedawcy idziesz z reklamacją z tytułu rękojmi.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 05 stycznia 2017 - 22:21
"Na gwarancję" oddajesz do gwaranta (czyli autoryzowanego serwisu):
http://myapple.pl/fo...81#entry2075595
Do sprzedawcy idziesz z reklamacją z tytułu rękojmi.
A jest w ogóle szansa ze uwzględnią mi to?
Napisano 05 stycznia 2017 - 22:29
A jest w ogóle szansa ze uwzględnią mi to?
A dlaczego nie ?
Jeżeli serwis potwierdzi istnienie problemu i jednocześnie nie odkryje śladów udarów czy zalania to z przyjemnością (dla pieniędzy które zapłaci Apple za naprawę) naprawi.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 29 grudnia 2017 - 11:22
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych