Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Upgrade GeForce 8800 GT dla poprzedniej generacji Mac'ów Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2008 - 15:39

Dołączona grafika

Serwis Engadget powołując się na email od dyrektora PR Nvidii podał, że w ciągu najbliższych tygodni Nvidia ma wprowadzić poprawki do kart 8800 GT aby były zgodne z poprzednią generacją Maców Pro.

W mojej opinii jest to świetna wiadomość, która na pewno ucieszy wielu użytkowników tego sprzętu. W końcu kupując Maca Pro mamy świadomość łatwej możliwości modernizacji.

#2 iG4

iG4
  • 541 postów
  • SkądKraków,Poland

Napisano 19 stycznia 2008 - 23:29

Topowa karta GF do wydajnego Mac'a to jet dore połączenie ale tylko dla graczy ale i dla profesjonalistów.

#3 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 19 stycznia 2008 - 23:53

Tak jak autor napisał jednym z atutów dla których kupuję się MP jest świadomość łatwej możliwości modernizacji ... bez potrzeby wymianu całego systemu ...

#4 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 20 stycznia 2008 - 00:09

Bardzo dobra wiadomość, aż się wierzyć nie chce...;) Dodatkowo ciekaw jestem jak to się odbyło z/bez konsultacji z Apple - nowe modele nie przewyższają starych na tyle, aby posiadaczom starych właśnie opłacał się taki całościowy upgrade, a to już jest taki gwóźdź do trumny dla mniej zdecydowanych, nie uważacie?;) A poza tym to nie jest topowa karta, raczej już standard w świecie PC, ale oczywiście kusi, tylko ciekaw jestem, kto będzie miał ją w ofercie - Apple, czy sama nVidia(cena!!!) - jestem zupełnie zielony w temacie, gdyż nie wiem, czy takie zdarzenie miało miejsce w przeszłości i jak to wyglądało;)

#5 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 20 stycznia 2008 - 01:16

Swoją drogą ciekaw jestem pierwszych prób flashowania kart PeCetowych .... ehhh taką nawet w domu mam :) Dokładnie 8800 GT 512 MB EVGA - więc chyba poczekam na razie na możliwość flasha karty zanim zakupie Upgrade KIT za pewnie sporo większe pieniądze od Apple :)

#6 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 stycznia 2008 - 12:20

Flashe pewnie wyjdą jak tylko będzie 8800 z efi32. Trzeba jeszcze poczekać.

#7 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 21 stycznia 2008 - 00:34

Konstrukcja referencyjnych w większości kart jest o tyle podobna że nie powinno być problemu :) To czekam ze swoim 8800 GT na "darmowy" upgrade :) Jak bedzie możliwy flash to normalnie skrypt sobie napisze PC-flash/Apple-Flash .... i do grania bede wymieniał :)

#8 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 21 stycznia 2008 - 01:12

Ciekawe, czy obsłuży model z 1GB pamięci, trzeba pamiętać także o poborze mocy;) Ale myślę, że zapas jest wystarczający;)

#9 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 21 stycznia 2008 - 01:21

Ciekawe, czy obsłuży model z 1GB pamięci, trzeba pamiętać także o poborze mocy;)
Ale myślę, że zapas jest wystarczający;)

w maku pro jest chyba zasilacz z 1kW jak nie wiecej :)

#10 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 21 stycznia 2008 - 07:39

A cena to pewnie jedyne $1099 :lol:

#11 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 21 stycznia 2008 - 17:33

w maku pro jest chyba zasilacz z 1kW jak nie wiecej :)

Dokladnie ;)
Ten zasilacz naprawde pociagnie sporo.
No bo w koncu on musi pociagnac nawet 4 karty graficzne:)

#12 whitemax

whitemax
  • 16 postów
  • SkądPraga, Warszawa, Poland

Napisano 24 września 2010 - 17:52

Temat się skończył. Kto mi sprzeda taką kartę? Mam NVIDIA GeForce 7300 GT, strasznie mi się muli Photoshop cs4 ;(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych