Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6s nie ładuje się

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 raj

raj
  • 11 posts

Posted 01 January 2017 - 17:07

Cześć,
Od dłuższego czasu bateria w mojej 6s szybko schodziła. Przedwczoraj podłączyłem tak jak zawsze telefon na noc do ładowania i z rana miał 20% baterii, zmieniłem ładowarkę bo myślałem ze się zepsuła, ale na innej tez telefon się nie ladowal, wskaźnik podłączenia tel do zasilania (piorun) jest ale nie ładuje albo ładuje słabo tak ze podczas używania bateria spada. Stwierdziłem ze może lepiej wyłącze tel i spróbuje go podładować na wyłączonym. Nic to nie dało a teraz telefonu nie mogę uruchomić i ładowarki go nie ładują.

Moje pytanie czy nadaje się to na oddanie na gwarancje? Telefon był kupiony chyba w kwietniu 2016 w ispocie także gwarancja na niego jeszcze jest.
Oprócz tego mam zbita szybkę od miesiąca ale to nie wpłynęło przecież na baterie i to ze reszta się zepsuła.
Pozdrawiam

#2 Łukasz Banach

Łukasz Banach
  • 232 posts

Posted 01 January 2017 - 17:28

Ze zbitą szybką nie oddasz bo pierw musisz zapłacić za jej wymiane w autoryzowanym serwisie (coś około 660zł) i dopiero potem na gwarancje oddać, bo Ci się nie włącza, innej opcji nie ma :)

 MacBook Pro (2019) | Intel Core i5 8 generacji Quad-Core TurboBoost do 3.9GHZ | 8GB 2133MHZ | Iris Pro 645 1536MB |  iPhone XS Max 64GB Gold | Apple Watch Series 5 44mm Silver | AirPods Pro

#3 raj

raj
  • 11 posts

Posted 01 January 2017 - 17:36

Ale to nie przez szybkę tel się nie włącza, jak mówiłem działał ciagle sprawnie aż do przedwczoraj kiedy nie chciał się ładować, także to nie jest wina szybki :)

#4 aieq

aieq
  • 75 posts
  • Skąd3-miasto

Posted 01 January 2017 - 17:42

Telefon do naprawy gwarancyjnej się nadaje. Żeby oddać telefon do serwisu gwarancyjnego musisz najpierw zapłacić za wymianę wyświetlacza.

 MacBook Air 2020 | M1 | 8GB | 256GB,  iPhone 11 Pro Max | 64GB,  Apple Watch 6 | 44mm | Space Gray, 

#5 raj

raj
  • 11 posts

Posted 01 January 2017 - 18:08

Taka jest polityka sklepu ispot czy Apple? Nie rozumiem dlaczego mam płacić za wymianę jak wszystko jest sprawne. Jeszcze gdyby ekran się zepsuł a nie sama szybka pęknięta i takie koszta.
Nie rozumiem co ma jedno do drugiego, nie daje go na gwarancje ze względu na szybkę, tylko ze względu na baterie/port ładowania

#6 aieq

aieq
  • 75 posts
  • Skąd3-miasto

Posted 01 January 2017 - 18:09

A jak wyobrażasz sobie wymianę podzespołów w telefonie nie demontując wyświetlacza? I jak wyobrażasz sobie demontować uszkodzony/pęknięty wyświetlacz?

 MacBook Air 2020 | M1 | 8GB | 256GB,  iPhone 11 Pro Max | 64GB,  Apple Watch 6 | 44mm | Space Gray, 

#7 raj

raj
  • 11 posts

Posted 01 January 2017 - 18:18

Nie widzę w tym żadnego problemu, szybka trzyma się ekranu ile razy mam powtarzać?

#8 aieq

aieq
  • 75 posts
  • Skąd3-miasto

Posted 01 January 2017 - 18:28

To idź proszę do iSpot lub Cortland oddać na serwis gwarancyjny aby naprawić problem z ładowaniem i nie zapomnij proszę napisać co panowie w serwisie Ci powiedzieli.

#9 raj

raj
  • 11 posts

Posted 01 January 2017 - 18:35

https://m.youtube.com/watch?v=W3wZukEn6s8
Panowie w serwisie chcą wydoić tylko pieniądze, nie ma problemu z wymiana jeśli szybka jest pęknięta.
Ale jeśli uszkodzenie to nadaje się na gwarancje to bardzo dziękuje o to mi chodziło :)

#10 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 01 January 2017 - 21:37

Cześć,
Od dłuższego czasu bateria w mojej 6s szybko schodziła. Przedwczoraj podłączyłem tak jak zawsze telefon na noc do ładowania i z rana miał 20% baterii, zmieniłem ładowarkę bo myślałem ze się zepsuła, ale na innej tez telefon się nie ladowal, wskaźnik podłączenia tel do zasilania (piorun) jest ale nie ładuje albo ładuje słabo tak ze podczas używania bateria spada. Stwierdziłem ze może lepiej wyłącze tel i spróbuje go podładować na wyłączonym. Nic to nie dało a teraz telefonu nie mogę uruchomić i ładowarki go nie ładują.

Moje pytanie czy nadaje się to na oddanie na gwarancje? Telefon był kupiony chyba w kwietniu 2016 w ispocie także gwarancja na niego jeszcze jest.
Oprócz tego mam zbita szybkę od miesiąca ale to nie wpłynęło przecież na baterie i to ze reszta się zepsuła.
Pozdrawiam

Usuń (odpłatnie, w autoryzowanym serwisie) uszkodzenia, których gwarancja nie obejmuje, aby przywrócić możliwość serwisowania go w ramach gwarancji.

Taka jest polityka sklepu ispot czy Apple? Nie rozumiem dlaczego mam płacić za wymianę jak wszystko jest sprawne. Jeszcze gdyby ekran się zepsuł a nie sama szybka pęknięta i takie koszta.
Nie rozumiem co ma jedno do drugiego, nie daje go na gwarancje ze względu na szybkę, tylko ze względu na baterie/port ładowania

Jeżeli "przy okazji" uszkodzenia ekranu, dostało się np. płycie głównej to niektóre problemy z telefonem mogą uzewnętrzniać się dopiero po jakimś czasie .

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#11 Łukasz Banach

Łukasz Banach
  • 232 posts

Posted 01 January 2017 - 22:00

Ty nie widzisz w tym problemu, ale jak telefon jest uszkodzony, a jest ponieważ szybka jest częścią telefonu, to muszą ją wymienić i dopiero możesz oddać na gwarancję, normalna sprawa w Apple, nie ma co polemizować.

 MacBook Pro (2019) | Intel Core i5 8 generacji Quad-Core TurboBoost do 3.9GHZ | 8GB 2133MHZ | Iris Pro 645 1536MB |  iPhone XS Max 64GB Gold | Apple Watch Series 5 44mm Silver | AirPods Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users