Dzień dobry.
Czy jest sposób na MacOS, by po zamknięciu pokrywy, komputer nie przechodził w tryb uśpienia? Do tej pory korzystałem z aplikacji InsomniaX ale na Sierra nie działa ona prawidłowo (dość często zawiesza mi system).
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 31 grudnia 2016 - 15:42
Dzień dobry.
Czy jest sposób na MacOS, by po zamknięciu pokrywy, komputer nie przechodził w tryb uśpienia? Do tej pory korzystałem z aplikacji InsomniaX ale na Sierra nie działa ona prawidłowo (dość często zawiesza mi system).
Napisano 31 grudnia 2016 - 15:52
Podłącz monitor. Jak zamykam pokrywę mojego MBP to przełącza się na zewnętrzny wyświetlacz nie przerywając pracy. Nie instalowałem żadnych dodatkowych programów do tego.
Napisano 31 grudnia 2016 - 18:10
Dzień dobry.
Spróbuj może to: https://code.google....nsion/downloads
Na MacUpdate jedni piszą, że im działa pod Sierra inni, że nie - więc musisz sam spróbować.
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Napisano 01 stycznia 2017 - 02:09
Nie mam akurat mobilnego Maca, to z autopsji nie będę wiedział, ale proces caffeinate złapany jako aktywny nie utrzyma go przy życiu w Sierze nawet po zamknięciu wieka? Bo w dawniejszych systemach (10.8-10.9) działało.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 01 stycznia 2017 - 11:28
Podłącz monitor. Jak zamykam pokrywę mojego MBP to przełącza się na zewnętrzny wyświetlacz nie przerywając pracy. Nie instalowałem żadnych dodatkowych programów do tego.
Nie korzystam z przewodowych połączeń. Często oglądam filmy z maka na tv przez Apple Tv lub też streaminguje muzykę - więc dobrze by było zamknąć wtedy pokrywę bez usypiania komputera
Spróbuj może to: https://code.google....nsion/downloads
Na MacUpdate jedni piszą, że im działa pod Sierra inni, że nie - więc musisz sam spróbować.
Niestety, nie działa.
Napisano 01 stycznia 2017 - 18:24
Niestety, nie działa.
Pewnie trzeba wyłączyć System Integrity Protection. To jest najczęstszy powód czemu niektóre rzeczy nie działają na nowszych systemach. A już na pewno kexty.
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Napisano 02 stycznia 2017 - 09:05
Napisano 02 stycznia 2017 - 18:13
Te aplikację mają za zadanie nie usypianie maka, jak się np. nic przy nim nie robi. A po zamknięciu klapy komputer zostaje uśpiony. Niestety, podane powyżej aplikacje nie spełniają funkcji, której szukam.
Sam tez szukałem coś podobnego ale niestety wszystkie nie oferują tego, czego potrzebuję.
Przeinstalowałem InsomnieX i jak na razie działa dobrze.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych