Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

imessage pokazują się na innym iphone - jak to zablokować?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sexyl3oy

Sexyl3oy
  • 149 postów
  • SkądLondyn

Napisano 31 grudnia 2016 - 15:12

Cześć,

mam taką sytuację - siostra otrzymała iphone, którego ustawiłem i podpiąłem pod swoje konto itunes. Problem jaki zaistniał to to, że siostrze przychodzą wszystkie moje wiadomości z imessage. Po 1, to uciążliwe dla niej, po 2, nie chcę żeby czytała moje wiadomości :)

Musiałem coś kliknąć podczas ustawiania jej iphone i nie wiem teraz jak to zmienić, aby nie dostawała moich wiadomości. Próbowałem przez stronę apple, gdzie są zapisane urządzenia - usunąłem, ale nadal dostaje te wiadomości. Kazałem jej póki co wyłączyć imessage, ale jak włączy to pewnie znowu będzie dostawać.

Pytanie - jak zrobić, aby moje wiadomości nie trafiały na tamtego iphone? Siostra jest w innym kraju, więc najlepiej gdybym mógł to zrobić jakoś zdalnie poprzez swój telefon/itunes. Jeżeli nie, to co ona musi zrobić, aby moje wiadomości nie były synchronizowane z jej telefonem?

#2 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 31 grudnia 2016 - 15:30

Z tego co pamietam, nie da się tego ominąć. Jeśli masz 2 iphony na tym samym koncie iCloud to tak będziesz mieć. Nawet spis połączeń będzie Ci się aktualizował na obu urządzeniach. Ja tez tak miałem. Potem nie wiedziałem na którego iPhona przyszło nieodebrane połączenie. Nie jestem pewny ale chyba nie było na to innego rozwiązania, niż zalogowanie na inne konto iCloud.

Użytkownik radzion edytował ten post 31 grudnia 2016 - 15:31

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

#3 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 01 stycznia 2017 - 16:55

Musisz wylogowac się u niej z icloud. Siostra powinna zalozyc sobie wlasne AppleID i z niego korzystac. Po co logowałeś sie na swoje AppleID na jej telefonie?

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 01 stycznia 2017 - 23:34

Prawdopodobnie autor wątku chciał tylko podpiąć "konto sklepowe" AppStore.

@Sexyl3oy : Rób jak radzi tomciar

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych