Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Stukanie w okolicach aparatu iPhone 7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kams09

Kams09
  • 39 postów

Napisano 29 grudnia 2016 - 12:11

Witam zauważyłem od pewnego czasu ze w moim iPhone coś jakby się przemieszczalo w środku(latało) gdy stukam w górna cześć ekranu i gdy położę go na łóżku i postukam w obudowę coś strzela. Pytanie teraz czy to soczewki z aparatu i to normalne, tyle ze miałem wcześniej iPhone 6 i nie stukało to aż tak bardzo i intensywnie, nie będę ukrywał ze jest to irytujące bo gdy trzymam w powietrzu telefon i coś np oglądam i stuknę lekko w ekran to słychać to jak coś tam lata..
Pytanie teraz czy mam iść do sklepu gdzie kupiłem ten telefon i przedstawić problem ewentualnie sprawdzić na innym iPhone 7 czy tak się dzieje(sprzedawca mediaexpert co mi sprzedawał tez ma ta 7) czy zostawić to bo to normalne? Tyle ze jeszcze raz powiem ze zbyt głośno to brzmi i jest irytujące.
Nie chodzi mi o syczenie w środku telefonu chociaż w moim egzemplarzu tak jest, ze syczy w środku..
Ps. Proszę o nie usuwanie tego wpisu bo nie mogłem znaleźć w Google tego problemu

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 29 grudnia 2016 - 12:38

Widocznie słabo szukałeś, bo wielokrotnie o tym było na forum. Chcesz mieć AF, to i soczewki muszą być ruchome.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 31 grudnia 2016 - 15:11

Witam zauważyłem od pewnego czasu ze w moim iPhone coś jakby się przemieszczalo w środku(latało) gdy stukam w górna cześć ekranu i gdy położę go na łóżku i postukam w obudowę coś strzela. Pytanie teraz czy to soczewki z aparatu i to normalne, tyle ze miałem wcześniej iPhone 6 i nie stukało to aż tak bardzo i intensywnie, nie będę ukrywał ze jest to irytujące bo gdy trzymam w powietrzu telefon i coś np oglądam i stuknę lekko w ekran to słychać to jak coś tam lata..
Pytanie teraz czy mam iść do sklepu gdzie kupiłem ten telefon i przedstawić problem ewentualnie sprawdzić na innym iPhone 7 czy tak się dzieje(sprzedawca mediaexpert co mi sprzedawał tez ma ta 7) czy zostawić to bo to normalne? Tyle ze jeszcze raz powiem ze zbyt głośno to brzmi i jest irytujące.
Nie chodzi mi o syczenie w środku telefonu chociaż w moim egzemplarzu tak jest, ze syczy w środku..
Ps. Proszę o nie usuwanie tego wpisu bo nie mogłem znaleźć w Google tego problemu

Normalką. W mojej siódemce tez tak było. W 7 plus to samo. Pytałem sam o to na forum wiele lat temu. To normalne zjawisko. Ruchome elementy autofocusa. Nie ma powodu do zmartwień.

 iMac + MacBook Air + Time Capsule |  iPhone 12 Pro |  iPhone 11 Pro Max |  WATCH + Band(PRODUCT) RED |  iPad Pro 12,9" +  Pencil

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych