Oryginalne baterie są dostępne tylko w autoryzowanych punktach - co do cen pewnie z 800 zł (ale lepiej zadzwoń do np. Cortlandu). Nie ma tanich dobrych zamienników, oryginalne z Allegro zwykle siadają po 1-2 miesiącach i nigdy nie dożyją tego co oryginał, było już wiele przypadków, że oryginał z allegro ubił moduł ładowania i "chytry" stracił dwa razy na baterii i na serwisie.
Żywotność to ok 1000 cykli a Ty ile masz? Jabłko > Ten Mac > Raport systemowy > Zasilanie
Czy masz dużą różnicę między Pełną pojemnością nominalną a Pozostały ładunek (gdy jest naładowana do 100%)
Rozumiem, bo właśnie sprawdzałem allegro i tam są "oryginalne", ale ceny wahają się między 300, a 999 zł. Moja bateria ma już 1080 cykli. Tak jak napisałeś, po ponad 1000 wypadałoby zacząć się rozglądać. Zadzwonię jutro do Cortlandu i dowiem się, co i jak dokładnie. A za robociznę ile oni mogą mniej więcej sobie policzyć, to orientujesz się może?
Dzięki za odpowiedz. Pomogłeś mi bardzo 
Nie widzę opcji edytuj. Z tą różnicą to nie za bardzo wiem o co Ci chodzi, ale zauważam z dnia na dzień, że komputer trzyma krócej na baterii i tak jakby grzeje się też szybciej i mniej programów na raz mogę mieć właczonych.