madizal, dnia 27 Gru 2016 - 10:39, napisał: 
Cześć.
Masz 60 dni na dokupienie AppleCare+
dzwonisz na polską infolinię prosisz o przełączenie do innego kraju np. Niemcy i mówisz, że chcesz dokupić i koniecznie, że jesteś rezydentem tego kraju.
Taka rozmowa w przypadku AW trwa dosyć krótko, natomiast w przypadku iPhona ponad godzinę, diagnozują zdalnie telefon.
Po udanej operacji obciążają Twoją kartę kredytową a na maila dostajesz warunki ubezpieczenia np AppleCare+ Terms and Conditions Germany. Oczywiście na stronie Apple widzisz nowy status gwarancji. W Polsce rozszerzona gwarancja w Cortlandzie
jest widziana w systemie jako pełna 2 letnia gwarancja Apple. Aktualnie posiadam AppleCare+ dla AW, IP6 i IP7
Dzięki za radę! Masz u mnie piwo!
Czy po przełączeniu infolinii na Niemcy, można swobodnie rozmawiać po angielsku? Niemiecki u mnie kuleje.
Oraz czy AppleCare+ działa w każdym kraju na świecie który go wspiera? W sensie jak zakupię w DE, a będę chciał wymienić w USA to zadziała?
OleYek, dnia 27 Gru 2016 - 11:07, napisał: 
AC+ Ma tylko i wyłącznie sens, jeżeli zamierzasz korzystać z dobrodziejstw plusa, a one są dostępne TYLKO w kraju z którego pochodzi plus i nie wiem czy nie będzie później problemów z kontaktem z ubezpieczycielem jak nie jesteś rezydentem danego kraju i nie masz adresu w tym kraju. Jeżeli zamierzasz korzystać z tego w Polsce, to kupowanie plusa jest wyrzuceniem pieniędzy, bo takie same warunki masz przy zwykłym AC.
Do Berlina nie mam strasznie daleko. Mój ojciec często podróżuję do Niemiec. Więc gdybym uszkodził zegarek to wtedy będę korzystał z dobrodziejstw plusa w DE. A jak nie uszkodzę to zawsze rok gwarancji w Polsce dłużej. Problemem może być faktycznie jeśli w Apple Store wymagaliby jakiegoś dowodu osobistego z potwierdzeniem meldunku. Najlepiej gdybym mógł go oddać do Apple Store przez kogoś obcego. Z Poznania często ktoś jeździ do Berlina.
Nie widzę również możliwości zakupu AppleCare+ bez plusa. Jest tylko jedna opcja. Szkoda, że w USA to 49$, a w DE 65Euro.
Najbardziej się obawiam o szkło na tym zegarku. Poprzednie moje zegarki miały szafir. Nie chcę z drugiej strony ładować sportowego lekkiego zegarka w jakieś folie, silikony itp. - Ciężkie życie...