Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mikrofon iPhone SE

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Kuba Belniak

Kuba Belniak
  • 5 posts

Posted 26 December 2016 - 16:36

W ciągu ostatnich 3 dni w moim telefonie mikrofon przestał działać normalnie. Podczas rozmów osoba z która rozmawiam słyszy mnie "jakbym mówił przez rurkę"(słaba jakość głosu oraz cicho mnie słychać). Telefon mógł mi upaść raz lub dwa, oraz do środka mogła się dostać kropla lub dwie wody. Podczas nagrywania dźwięku, na samym początku nagrania słychać szarpnięcie oraz przez całe nagranie słychać lekki szum. Co mam zrobić? Czy można naprawić to samodzielnie? Ile kosztuje taka naprawa jeśli telefon oddam to serwisu?

#2 assaabloy

assaabloy
  • 128 posts

Posted 26 December 2016 - 16:53

Kropla wody lub upaść , Sam sobie odpowiedziałeś

#3 Kuba Belniak

Kuba Belniak
  • 5 posts

Posted 26 December 2016 - 16:54

Lecz czy można to jakoś naprawić samodzielnie? Lub ile kosztuje naprawa czegoś takiego

#4 assaabloy

assaabloy
  • 128 posts

Posted 26 December 2016 - 18:16

wymiana mikrofonu to prosta sprawa ! tam sie wymienia cala tasme lacznie z gniazdmem ligthing taki pakiet , ogolnie 10 minut roboty jak dla mnie , 

ale jak ty niemasz wprawy lepiej idz z tym do cortlandu 

#5 Kuba Belniak

Kuba Belniak
  • 5 posts

Posted 26 December 2016 - 20:30

ile kosztuje taka wymiana w serwisie? czy jesli zaniose go do serwisu/komisu z komórkami i oni mi to tam zrobią to stracę gwarancję? telefon kupilem w rtv euro agd

#6 MC_

MC_
  • 6943 posts

Posted 26 December 2016 - 20:31

Jak jest po zalaniu to i tak gwarancji nie ma, ale sprobuj.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#7 Kuba Belniak

Kuba Belniak
  • 5 posts

Posted 26 December 2016 - 20:40

telefon nie był zalany, tylko była możliwość ze jedna lub dwie krople wody trafiły do mikrofonu, głośnik i wszystko działa bez zarzutów.

PONAWIAM PYTANIE 

ile kosztuje taka wymiana w serwisie? czy jesli zaniose go do serwisu/komisu z komórkami i oni mi to tam zrobią to stracę gwarancję? telefon kupilem w rtv euro agd

#8 assaabloy

assaabloy
  • 128 posts

Posted 26 December 2016 - 20:43

do byle serwisu to go nie zanos ! to nie SZAJSUNG CZY HUJWAJ , to apple i nalezy sie szacunek , jak chcesz miec to zrobione dobrze i na oryginalnych czesciach tylko cortland 

#9 Kuba Belniak

Kuba Belniak
  • 5 posts

Posted 26 December 2016 - 20:46

jak to cenowo wychodzi?

#10 assaabloy

assaabloy
  • 128 posts

Posted 26 December 2016 - 20:59

Jak kupujesz mercedesa to tez się pytasz ile pali i ile kosztuje drążek kierowniczy ?

#11 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1089 posts

Posted 26 December 2016 - 21:06

Powiem Ci jak kupie mercedesa.

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#12 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 26 December 2016 - 21:13

do byle serwisu to go nie zanos ! to nie SZAJSUNG CZY HUJWAJ , to apple i nalezy sie szacunek , jak chcesz miec to zrobione dobrze i na oryginalnych czesciach tylko cortland 

Kolegę chyba jeszcze po świetach trzyma :)

jak to cenowo wychodzi?

Naprawa pogwarancyjna w cortland ok 1300zł.

• Mikołaj Różycki likes this

#13 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 27 December 2016 - 01:19

wymiana mikrofonu to prosta sprawa ! tam sie wymienia cala tasme lacznie z gniazdmem ligthing taki pakiet , ogolnie 10 minut roboty jak dla mnie , 

ale jak ty niemasz wprawy lepiej idz z tym do cortlandu 

Cortland nie wymieni mikrofonu tylko cały telefon. Albo wymieni w ramach gwarancji za darmo (jak nie będzie śladów) albo przygotuj się na 1300-1400zł.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users