Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana numeru na Apple ID

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pablito_xx

Pablito_xx
  • 3 postów

Napisano 24 grudnia 2016 - 15:28

Witam. Jestem nowym użytkownikiem iPhone i już napotkałem dziwny problem. Kupując iPhone wziąłem go z abonamentem i dostałem kartę z nowym numerem, iPhone został aktywowany zatem na nowym numerze,teraz przeniosłem swoj stary numer na nowa kartę . Problem tkwi w tym że za żadne skarby nie mogę zmienić numeru w Apple ID . Finał tego jest taki ,że wysyłając wiadomość z iMessage jest wyświetlany zły numer ( numer ktory dostałem z nowym kontraktem), iphone widzi mój numer który dostałem od operatora nowej sieci a nie numer który jest używany aktualnie. Ma ktoś jakieś pomysły ? Z góry dzięki .

#2 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 grudnia 2016 - 15:56

Wiadomości - wysyłka/odbiór. Usuń stary numer, ustaw ten nowy w "Rozpoczynaj nowe rozmowy z" Raczej powinno pomóc. :)

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#3 Pablito_xx

Pablito_xx
  • 3 postów

Napisano 24 grudnia 2016 - 15:58

Wszystko ok ale nie mogę tego nowego usunąć... znika jak daje wyloguj .. jest szansa na stała zmianę lub usunięcie tego złego numeru?

#4 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 24 grudnia 2016 - 16:01

kliknij ustawienia, telefon, mój numer i zmień na właściwy, powinien się zmienić wszędzie....wyjmij jeszcze raz kartę i włóż ...i włącz telefon, jak to nic nie da reset power+home dwa przyciski trzymane razem ok 10sek włącz tel. powinien wszędzie pojawić się właściwy numer....

#5 Pablito_xx

Pablito_xx
  • 3 postów

Napisano 24 grudnia 2016 - 17:11

Landr, dałeś radę !! Dzięki wielkie !!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych