Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPhone SE - rozłącza internet podczas rozmowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kkr.kr

kkr.kr
  • 8 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 11:44

Witajcie, od niedawna mam swojego pierwszego Iphona i nie wiem czy w tych telefonach jest to normalne czy coś jest nie tak. Otóż niekiedy podczas wykonywania czy odbierania połączeń zauważam że telefon całkowicie rozłącza się z internetem, nie ma żadnego połączenia. Internet wraca natychmiast po zakończeniu połączenia w kolejności Edge-Gprs-3G-LTE. Jest to czasem uciążliwe gdy chciałoby się coś sprawdzić w internecie podczas rozmowy. Pytanie czy Wy także tak macie? Operator to Orange, w większości czasu przebywam w zasięgu LTE, lecz na 3G też się to dzieje.

Pozdrawiam

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 12:27

Nie nie powinno się to dziać. LTE podczas rozmowy przełącza się na 3G ale internet powinien być nadal. Zresetuj ustawienia sieciowe.
  • roth lubi to
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 roth

roth
  • 109 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 17:37

Nie nie powinno się to dziać. LTE podczas rozmowy przełącza się na 3G ale internet powinien być nadal. Zresetuj ustawienia sieciowe.

A to dziwne bo miałem 5, 5s i teraz 7 i tez nie mam czasami sieci jak rozmawiam. Mnie się wydawało ze przy tylko dostępnym 3G pasmo jest to samo dla rozmowy i transferu. 3 telefony miałem zepsute ?

#4 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 18:42

Jak miałem iphone 5s miałem tak w przypadku 80% rozmów, nie potrafiem zrozumieć dlaczego żadne zmiany ustawień sieciowych resetowanie nie pomagało. Jednak jako że nie była to przypadłość w każdej rozmowie olałem sprawę. A jakoś dalej się nie zgłębiałem, jako że czasem wystarczyło się rozłączyć zadzwonić od nowa.

#5 iSEe

iSEe
  • 249 postów
Napisano 22 grudnia 2016 - 20:36

Sprawdziłem u siebie. Podczas rozmowy cały czas mam aktywne połączenie i mogę spokojnie sprawdzić coś w necie. iP SE. Sieć Orange.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 grudnia 2016 - 12:13

Mi się tylko z raz czy dwa zdarzyło, że znaczek 3G zniknął podczas rozmowy. Zawsze mam praktycznie internet, bo często rozmawiając słyszę jak przychodzą powiadomienia czy to mail, czy messenger, czy inne iMessage...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#7 roth

roth
  • 109 postów

Napisano 23 grudnia 2016 - 13:48

No a ja właśnie nie zawsze. Kilka razy mi się zdarzyło jak pisałem na 3 różnych modelach iphona. Jest to irytujące jak rozmawiam na głośnomówiącym i chce coś sprawdzić w necie (adres itd).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych