Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6 nie włącza się po wymianie baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kornel Ławniczek

Kornel Ławniczek
  • 2 postów

Napisano 21 grudnia 2016 - 22:18

Witam,

Zakupiłem oryginalną baterie do iphone 6, wymieniłem ją sam, teraz kiedy po wymianie próbuje włączyć telefon pojawia się jedynie znak apple i telefon nie chce przejść dalej. Ma ktoś jakiś pomysł czemu tak się dzieje i co zrobić żeby się włączył?

Pozdrawiam.

#2 Krzynuś

Krzynuś
  • 61 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 21 grudnia 2016 - 22:33

Ciekawi mnie ta oryginalność baterii. Pewnie jeszcze na allegro zamówiona?

#3 Kornel Ławniczek

Kornel Ławniczek
  • 2 postów

Napisano 21 grudnia 2016 - 22:37

Ciekawi mnie ta oryginalność baterii. Pewnie jeszcze na allegro zamówiona?

Nie, bateria jest na 100% oryginalna.

#4 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 07:32

Nie, bateria jest na 100% oryginalna.

fabrycznie nowa?

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#5 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2016 - 09:14

Pytanie jak zachowuje się telefon na starej baterii? Sprawdziłeś?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#6 Korciu

Korciu
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 09:50

fabrycznie nowa?

Tak, nowa i oryginalna. 

Bateria zakupiona na tej stronie internetowej.

http://mediapart.pl/p/78/5775/apple-iphone-6-4-7-nowa-oryginalna-bateria-2015-16-1810mah-apn-616-0805-apple-baterie-do-telefonu.html

#7 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 09:51

To nie jest oryginalna bateria, bo takich nie ma w sprzedaży.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#8 Korciu

Korciu
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 09:57

To nie jest oryginalna bateria, bo takich nie ma w sprzedaży.

W takim razie gdzie serwisy, które nie są autoryzowane nabywają oryginalną baterie?

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2016 - 09:59

Nie nabywają, żaden serwis nieautoryzowany nie montuje oryginalnych baterii. Wszystko to zamienniki. Jak chcesz oryginalną to tylko w autoryzacji za 350 złotych.

No ale wracając do tematu to sprawdziłeś czy telefon działa na starej baterii? Oczywiście o ile przed wymianą na starej działał.

#10 Korciu

Korciu
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 10:04

Nie nabywają, żaden serwis nieautoryzowany nie montuje oryginalnych baterii. Wszystko to zamienniki. Jak chcesz oryginalną to tylko w autoryzacji za 350 złotych.

No ale wracając do tematu to sprawdziłeś czy telefon działa na starej baterii? Oczywiście o ile przed wymianą na starej działał.

Oczywiście że działał na starej, była ona tam od nowości. No niestety nie sprawdzę ponieważ wymieniałem taką techniką że stara bateria nie nadaje się już do niczego.

#11 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2016 - 10:23

A cóż to za technika? Wiesz w ogóle jak się odkleja baterię w tym iPhonie? Pociągasz lekko za tasiemki klejące i bateria wychodzi z obudowy sama. Bo jak wyrywałeś ją siłowo to raczej bym się martwił o stan płyty głównej, a nie o baterię.

#12 Korciu

Korciu
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 10:32

A cóż to za technika? Wiesz w ogóle jak się odkleja baterię w tym iPhonie? Pociągasz lekko za tasiemki klejące i bateria wychodzi z obudowy sama. Bo jak wyrywałeś ją siłowo to raczej bym się martwił o stan płyty głównej, a nie o baterię.

<- Technika

A co do wymiany, to robiłem to na tyle delikatnie że o stan płyty głównej się nie martiwę. W takim razie gdzie można dostać dobry zamiennik bateri do iphone 6? Taki po, którym telefon się włacza?

#13 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 grudnia 2016 - 10:56

To co ten chłop na filmie robi z tym telefonem to woła o pomstę do nieba. To jakiś kowal, który nie ma pojęcia o tym za co się wziął.

Niczego się nie podgrzewa opalarką ani nie dłubie szpadlem. Bateria jest przyklejona na taśmie, którą wystarczy lekko pociągnąć palcem i wychodzi praktycznie sama bez użycia jakichkolwiek narzędzi. Po demontażu bateria wygląda jak nowa, nie jest zmierzwiona jak na filmie. Już pomijam fakt, że takie targanie baterii może się skończyć jej zapaleniem, no ale kto nie miał pożaru na stole ten tak się właśnie obchodzi z bateriami.

U Ciebie teraz trzeba odłączyć sprawną baterię i zobaczyć czy telefon się włączy. Oczywiście jesteś pewien, że nie pomyliłeś np. śrubek od blachy trzymającej taśmy ekranu?

#14 Korciu

Korciu
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 11:59

To co ten chłop na filmie robi z tym telefonem to woła o pomstę do nieba. To jakiś kowal, który nie ma pojęcia o tym za co się wziął.

Niczego się nie podgrzewa opalarką ani nie dłubie szpadlem. Bateria jest przyklejona na taśmie, którą wystarczy lekko pociągnąć palcem i wychodzi praktycznie sama bez użycia jakichkolwiek narzędzi. Po demontażu bateria wygląda jak nowa, nie jest zmierzwiona jak na filmie. Już pomijam fakt, że takie targanie baterii może się skończyć jej zapaleniem, no ale kto nie miał pożaru na stole ten tak się właśnie obchodzi z bateriami.

U Ciebie teraz trzeba odłączyć sprawną baterię i zobaczyć czy telefon się włączy. Oczywiście jesteś pewien, że nie pomyliłeś np. śrubek od blachy trzymającej taśmy ekranu?

Masz racje, mój błąd że nie obejrzałem więcej filmów dotyczących wymiany baterii. Dobre porównanie z tym kowalem stary! Wracam właśnie z serwisu, podłączyli swoja baterie i jest ten sam stan co na mojej po wymianie, stwierdzili że musiałem zrobić jakieś zwarcie przy odpinaniu złącza baterii, podobno wgranie od nowa oprogramowania ma rozwiązać problem. 

A co do baterii, którą kupiłem, powiedzieli że jest dobra. 

#15 Krzynuś

Krzynuś
  • 61 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 22 grudnia 2016 - 13:26

Przepraszam za offtopic, ale właśnie czasem zdarzyć się mogą komplikacje. U mnie pechowo jedna taśma się tak urwała, że nie było szans na kontynuacje jej 'ciągnięcia' i musiałem jedną stronę zrobić po 'kowalowemu'. :D

#16 Korciu

Korciu
  • 6 postów

Napisano 22 grudnia 2016 - 14:13

Przepraszam za offtopic, ale właśnie czasem zdarzyć się mogą komplikacje. U mnie pechowo jedna taśma się tak urwała, że nie było szans na kontynuacje jej 'ciągnięcia' i musiałem jedną stronę zrobić po 'kowalowemu'. :D

Również przepraszam za offtopic, ja sądziłem że wymianę wykonałem wzorowo, bo żadnych komplikacji podczas wymiany nie napotkałem, jednakże prawda okazja się brutalna :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych