Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook Pro 13 problem z wskaźnikiem kursora

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 19 December 2016 - 20:03

Witam,

Dawno tutaj nie pisałem, raczej czytałem więc proszę o wyrozumiałość.

Pytanie 1.

Odebrałem 2 dni temu MBP i mam dziwny objaw który polega na tym, że po dłuższym czasie nieużywaniu laptopa (15 minut) po jego ponownym uruchomieniu, nie pokazuje mi się kursor.

Wskaźnik jest niewidoczny lub nieaktywny.

Nie jest to częsta przypadłość gdyż udałem się do iSpot-u i po uruchomieniu laptopa kursor był widoczny.

Czy to może być wada kontrolera (powód do reklamacji) czy też os-a?

Pytanie 2.

Czy to normalne, że po wyłączeniu laptopa i ponownym otwarciu pokrywy laptop się samodzielnie uruchamia? Może coś przeoczyłem z nowości os-a

Dziwna rzecz gdyż po wyłączeniu laptopa to ja decydowałem o jego ponownym włączeniu przyciskiem a obecnie start systemu następuje zaraz po otwarciu pokrywy laptopa.

Pozdrawiam

#2 DanielF

DanielF
  • 5765 posts
  • SkądSiedlce

Posted 19 December 2016 - 23:56

Z tym uruchamianiem to nie masz modelu z 2016r bo coś mi sie obiło o uszy, że ten typ tak ma. A co na to instrukcja macbooka?
Fallout ...war, war never changes...

#3 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 December 2016 - 10:11

Dziękuję za odpowiedź.

Właśnie stałem się właścicielem nowego MBPro z Touch Bar. Wydałem sporo pieniędzy i mam ciut niedosyt.

Jedna sprawa to ten wskaźnik kursora (nie pojawia się po starcie - czasami)

Druga sprawa to podnoszę pokrywę i po sekundzie widzę już jabłuszko.

Masz rację, może w drugiej sprawie zagłębie się w instrukcji ale mnie nurtuje moja pierwsza sprawa.

Dziękuję za sugestie.

#4 MiL

MiL
  • 1490 posts
Posted 20 December 2016 - 11:04

Z kursorem też tak czasem mam na starszych MacBookach. Objawia się to tym że znika kursor ale wystarczy poruszać, poklikać i zaraz się pojawia. Dzieje się to dosyć rzadko.

#5 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 December 2016 - 11:55

Cóż kłopotów ciąg dalszy ale sądzę, że jest to wina ios-a który nie współpracuje dobrze z MBP z Touch Bar.

Wpisywałem wiadomość do małżonki i na zakończenie chciałem wstawić standardową emotikonę i po kliknięciu na pasek "buźki" w Touch Bar, całość zgasła. Pasek znikł a raczej zgasł. Przy przełączeniu okna na Safari ponownie się zapalił ukazując funkcje dla Safari .

Po zamknięciu wiadomości i ponownym włączeniu wszystko wróciło do normy.

Coś jeszcze nie pracuje tak jak być powinno.

Dolegliwości wieku dziecięcego.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users