Witam mam pewien problem ,a mianowicie chodzi mi o sterowanie głosowe Voice Control.Chodzi mi o te komendy głosowe a nie Siri , więc przyciskając dłużej guzik home ,aby aktywować Voice Control nic się nie dzieje.Kiedy włączę w ustawieniach Siri to dłuższe przyciśnięcie home wywołuje Siri , ale jak wyłączę Siri to już znowu brak reakcji.Posiadam iphone 7 plus z IOS 10.2

Brak możliwości sterowania komendami głosowymi (Voice Control)
Napisano 19 grudnia 2016 - 13:34
Napisano 19 grudnia 2016 - 13:50
Witam mam pewien problem ,a mianowicie chodzi mi o sterowanie głosowe Voice Control.Chodzi mi o te komendy głosowe a nie Siri , więc przyciskając dłużej guzik home ,aby aktywować Voice Control nic się nie dzieje.Kiedy włączę w ustawieniach Siri to dłuższe przyciśnięcie home wywołuje Siri , ale jak wyłączę Siri to już znowu brak reakcji.Posiadam iphone 7 plus z IOS 10.2
A sprawdzałeś czy działa jak wciskasz przycisk na słuchawkach earpods? Tak też powinno działać (wciskasz dłużej środkowy przycisk w słuchawkach - tylko nie zawsze działa mi to na wyłączonym ekranie, więc możesz spróbować z podświetlonym ekranem lub z wyłączonym).
MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2
Napisano 19 grudnia 2016 - 13:53
OK już rozwiązałem problem a mianowicie w wersji IOS 10 pozmieniało się i domyślnie ta funkcja była wyłączona dla sterowania głosowego.
Aby ją włączyć trzeba wejść : Ustawienia----> Ogólne----->Dostępność----->Przycisk Początek-----> w sekcji "naciśnij i przytrzymaj, a potem mów " zaznaczamy Sterowanie głosowe.
Użytkownik uczaj27 edytował ten post 19 grudnia 2016 - 13:56
- Delano90 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych