Ja zwracałem Airpods. Nie ma najmniejszego problemu.
AirPods 2 – opinie, wrażenia.
Napisano 01 kwietnia 2017 - 22:59
Napisano 01 kwietnia 2017 - 23:02
Nie obchodzi mnie to czy ktoś fapał czy robił co innego itp. to jest korporacja która ma regulamin i żaden pracownik mi łaski nie robi.
iPhone 7+ 256GB Macbook 12" 2016 Watch 42mm Steel + Mediolańska + Steel link + Black leather loop + White sport
Napisano 03 kwietnia 2017 - 08:37
Pozwolę sobie powtórzyć pytanie bo nie otrzymałem odpowiedzi a dodatkowo mam wrażenie, że temat fapania jest dość odległy od tematu wątku
Czy taka http://tinyurl.com/macjgvy (lub inna) przejściówka umożliwi ładowanie etui z iPhone'a/iPad'a?
Napisano 03 kwietnia 2017 - 12:59
Pozwolę sobie powtórzyć pytanie bo nie otrzymałem odpowiedzi a dodatkowo mam wrażenie, że temat fapania jest dość odległy od tematu wątku
Czy taka http://tinyurl.com/macjgvy (lub inna) przejściówka umożliwi ładowanie etui z iPhone'a/iPad'a?
Do czego potrzebne Ci takie Ładowanie?
Jak naładujesz etui to spokojnie na cały dzień Ci wystarczy. Ja cały dzień korzystam ze słuchawek prowadząc rozmowy (bardzo dużo rozmawiam) i słuchając muzyki i jeszcze mi nie zabrakło prądu.
Napisano 11 kwietnia 2017 - 23:18
Jeśli kogoś też to nurtowało odpowiadam: nie naładaujesz. "To urzadzenie (AirPods) pobiera zbyt wiele energii".
Byc moze podołała by przejściówka lightning/usb-lightning z mozliwoscia podlaczenia ladowarki, ale dla mnie to juz za duza kabelkologia takze dziekuje
Inne kwestie:
- czy wypadaja z uszu? Nie. Dzis przebieglem z nimi 10km, ani drgnely.
- bateria? Po 58 min sluchania podcastu zeszlo 19% z obu sluchawek
- wady? Utrudnione sterowanie glosnoscia, utrudnione odbieranie/odrzucanie polaczen (brak info w sluchawce kto dzwoni), pauzowanie po wyjeciu sluchawki dziala losowo przy odtwarzaniu dzwieku z aplikacji firm trzeciech (np, Radio Zet, Digitally Imported)
Napisano 12 kwietnia 2017 - 00:29
Czy jakość dźwięku jest lepsza aniżeli earpodsów?Chociażby do tego żeby mieć poczucie możliwości naładowania słuchawek w sytuacji awaryjnej (samolot, prom, zapomnienie o naladowaniu). A może po prostu z ciekawosci? nie ważne.
Jeśli kogoś też to nurtowało odpowiadam: nie naładaujesz. "To urzadzenie (AirPods) pobiera zbyt wiele energii".
Byc moze podołała by przejściówka lightning/usb-lightning z mozliwoscia podlaczenia ladowarki, ale dla mnie to juz za duza kabelkologia takze dziekuje
Inne kwestie:
- wady? Utrudnione sterowanie glosnoscia, utrudnione odbieranie/odrzucanie polaczen (brak info w sluchawce kto dzwoni), pauzowanie po wyjeciu sluchawki dziala losowo przy odtwarzaniu dzwieku z aplikacji firm trzeciech (np, Radio Zet, Digitally Imported)
Napisano 12 kwietnia 2017 - 06:09
Napisano 12 kwietnia 2017 - 22:24
Zakupiłem dziś AirPodsy w Złotych Tarasach, są fenomenalne! Ciężko uwierzyć, że to po prostu działa a jedyne co trzeba zrobić, to nacisnąć przycisk „połącz” przy pierwszych uruchumieniu.
- kdworaczyk lubi to
Napisano 13 kwietnia 2017 - 06:30
Napisano 13 kwietnia 2017 - 07:56
Od ręki
Napisano 14 kwietnia 2017 - 07:03
Udało się i mnie ! wczoraj zakupiłem Airpods w iSpot Silesia w Katowicach. Pierwsze wrażenie ? - są super ! Wykonanie jak na Apple bardzo dobre, jakość dźwięku jak na moje ucho wystarczająca, na plus trzeba zaliczyć ich lekkość, nie czuć że ma się coś w uszach, a brak przewodu sprawia że bez obaw można "szaleć" bo nie wyrwiemy słuchawki z ucha ;-) Pierwsze wrażenie na pewno bardzo pozytywne, na pewno będę pisał czy ten zachwyt nie minie w raz z czasem jaki upłynie od zakupu. Jeśli macie jakieś pytanie piszcie a jak będę stanie to odpowiem !
Napisano 14 kwietnia 2017 - 08:53
apropo "szaleństwa" - miałeś już okazję w nich biegać lub być na siłowni ? czy istnieje ryzyko że się wysuną z ucha?
Napisano 14 kwietnia 2017 - 09:52
Ja się wtrącę choć adresat pytania jest inny.apropo "szaleństwa" - miałeś już okazję w nich biegać lub być na siłowni ? czy istnieje ryzyko że się wysuną z ucha?
Wszystko zależy od budowy małżowiny. Najlepiej najpierw sprawdzić czy słuchawki EarPods siedzą stabilnie, jeżeli tak to airpods będą tak samo.
Mam pytanie do osób które korzystają ze słuchawek, iPhone i Apple Watch.
Czy słuchawki parują się bez problemu ze wszystkimi urządzeniami na raz?
Ja mam tak że z iPhone łączą się zawsze sygnalizując ten fakt ikonką słuchawek natomiast z zegarkiem to już gorzej. W zasadzie bardzo rzadko. Najlepiej parowanie w zegarku sprawdzić wysuwając manu do dołu i klikając ikonę bateri będziemy widzieć czy mamy sparowane czy nie ( jeżeli widać stan bateri słuchawek to jest OK). Problem parowania zgłosiłem do supportu i szukają rozwiązania jednocześnie zapewniając mnie że nie mieli takich przypadków.
Napisano 14 kwietnia 2017 - 23:14
Napisano 15 kwietnia 2017 - 01:50
Chociażby do tego żeby mieć poczucie możliwości naładowania słuchawek w sytuacji awaryjnej (samolot, prom, zapomnienie o naladowaniu). A może po prostu z ciekawosci? nie ważne.
Inne kwestie:
Jest info w słuchawce kto dzwoni, trzeba wejść w ustawienia i znaleźć opcję (mogę napisać dokładnie). Zapowiadanie połączeń może być w przypadku podłączenia słuchawek wcale bądź cały czas.
iPhone 7+ 256GB Macbook 12" 2016 Watch 42mm Steel + Mediolańska + Steel link + Black leather loop + White sport
Napisano 15 kwietnia 2017 - 11:38
można kupić w tej cenie lepsze słuchawki
Na przykład jakie?
Napisano 15 kwietnia 2017 - 16:25
Na przykład jakie?
Flare audio r2s/r2pro, gr07, ve zen, vsd5. Można też kupić zestaw re400 + hm700.
A jak ktoś kupi używki er4s to mistrzostwo świata, przebijają je dopiero słuchawki za 3k czyli staxy.
Napisano 16 kwietnia 2017 - 22:36
Jest tylko jeden problem: wymienione słuchawki nie są bezprzewodowe Zdaje sobie sprawę, że AirPods nie oferują najlepszej jakości dźwięku, ale słuchawki Apple zawsze były projektowane pod kątem wyglądu/lansu.
Napisano 17 kwietnia 2017 - 21:38
Sama bezprzewodowość wpływa na spadek jakości dźwięku, iphony były niewiem czy wogóle zdajecie sobie sprawę, grają wybitnie, ich jedyny konkurent to htc10 i m9.Jest tylko jeden problem: wymienione słuchawki nie są bezprzewodowe Zdaje sobie sprawę, że AirPods nie oferują najlepszej jakości dźwięku, ale słuchawki Apple zawsze były projektowane pod kątem wyglądu/lansu
Dla mnie dźwięk jest ważniejszy niż wygoda, ale posłucham ich kiedyś.
Napisano 19 kwietnia 2017 - 18:00
Mam pytanie do posiadaczy tych słuchawek i sposobu ich parowania z kilkoma urządzeniami (iPhone, Apple Watch, Macbook). Jak to właściwie wygląda zakupiłem słuchawki sparowałem z iPhonem słuchawki pojawiły się na Macbooku ale na Apple Watchu już nie ! I teraz jak słucham muzyki np na telefonie otwieram maca i chce na nim obejrzeć sobie filmik na youtube to muszę wejść w Bluetooth znaleść słuchawki i dać połącz. Słuchawki rozłączają się telefonem i przełączają się na Maca, tak to ma działać? Kiedy zamknę komputer i chce ponownie słuchać muzyki z telefonu to muszę wejść znów w bluetooth i dać połącz przy słuchawkach Airpods ? Myślałem że będzie to działać na zasadzie że jak mam komputer otwarty a telefon sobie leży gdzieś tam to słuchawki same połączą się z nim momencie wyjęcia z pudełka i włożenia do ucha. Odwrotnie ostatnio słuchałem muzyki z na komputerze ale teraz on leży w torbie a ja chce posłuchać muzyki z telefonu z chwili włożenia słuchawek do ucha i odblokowania telefonu słuchawki łączą się z nim. Tymczasem jeśli ostatnio używałem słuchawek z macbookiem a teraz chce posłuchać muzyki z iphona musze wejść w bluetooth i dać tam połącz i odwrotnie. Tak to ma działać?
Napisano 19 kwietnia 2017 - 18:15
Tak to ma działać?
Chyba tak.... Też tak mam. Dla mnie to porażka. Słuchawki powinny łączyć się naraz przynajmniej z dwoma urządzeniami.
- kdworaczyk lubi to
Napisano 19 kwietnia 2017 - 18:24
Chyba tak.... Też tak mam. Dla mnie to porażka. Słuchawki powinny łączyć się naraz przynajmniej z dwoma urządzeniami.
Właśnie myślałem że tak to będzie działać. Łączy mi się z dwoma urządzeniami jak mam zegarek na ręce i iPhona to są połączone z nimi jednocześnie ale jak już otworze maca to żeby połączyły się z nim muszę wejść w Bluetooth i dać połącz. Słuchawki łączą się z Maćkiem ale rozłączają się z zegarkiem i telefonem. Kiedy zamknę Maka to aby połączyć się znów z telefonem muszę w nim wejść w Bluetooth i dać połącz. Trochę mnie to rozczarowało myślałem że ten "świetny" procesor który jest w nich będzie to ogarniał !
Napisano 19 kwietnia 2017 - 19:23
Właśnie myślałem że tak to będzie działać. Łączy mi się z dwoma urządzeniami jak mam zegarek na ręce i iPhona to są połączone z nimi jednocześnie ale jak już otworze maca to żeby połączyły się z nim muszę wejść w Bluetooth i dać połącz. Słuchawki łączą się z Maćkiem ale rozłączają się z zegarkiem i telefonem. Kiedy zamknę Maka to aby połączyć się znów z telefonem muszę w nim wejść w Bluetooth i dać połącz. Trochę mnie to rozczarowało myślałem że ten "świetny" procesor który jest w nich będzie to ogarniał !
A jesteś pewien, że masz połączony zegarek i inne urządzenie?
Ja mam z tym problem (pisałem zapytanie parę postów wyżej)
Zrób test wyłącz zegarek i spróbuj połączyć Maca i iPhone. Ciekaw jestem jaki u Ciebie będzie efekt.
Napisano 19 kwietnia 2017 - 20:44
A jesteś pewien, że masz połączony zegarek i inne urządzenie?
Ja mam z tym problem (pisałem zapytanie parę postów wyżej)
Zrób test wyłącz zegarek i spróbuj połączyć Maca i iPhone. Ciekaw jestem jaki u Ciebie będzie efekt.
Zrobiłem jak piszesz wyłączyłem zegarek Airpodsy były połączone tylko z telefonem otworzyłem maca słuchawki nie połączyły się z nim. Wymuszenie połączenie spowodowało rozłączenie z iphonem. Po ponownym wymuszeniu z iphonem słuchawki połączyły się z nim rozłączając jednocześnie z makiem. Kiedy uruchomiłem apple watcha po chwili słuchawki same połączyły się z nim. Wróciłem do punktu wyjścia iphone i słuchawki parują się jednocześnie mac nie !
Przeczytałem na jednym z zagranicznych forum że problem leży po stronie maca i jego synchronizacji ustawień bluetooth z usługą iCloud zalecane jest wylogowanie się z tej usługi i zalogowanie ponownie. Nawet nie jednokrotne wylogowanie pomaga a kilkukrotne wylogowanie i wlogowanie. Wykonałem tą czynność trzy razy problem nie ustał dalej nie jest nawiązywane połączenie z słuchawkami i maćkiem. Trzeba uważać przy wylogowywaniu i zrobić sobie kopie gdyż wszystkie dane pobierane na maca z iCloud są wymazywane z komputera ! Zalecam ostrożność przy wykonywaniu tej czynności. Ja stwierdzam że mnie nie rozwiązało to problemu z połączeniem jednoczesnym airpodsów dla iPhona, Apple Watch i Macbooka !
Wydaje mi się że należy czekać na jakąś aktualizacje ze strony apple która rozwiąże te problem bo jak widać występuje taki problem !
Napisano 20 kwietnia 2017 - 11:29
Sama bezprzewodowość wpływa na spadek jakości dźwięku, iphony były niewiem czy wogóle zdajecie sobie sprawę, grają wybitnie, ich jedyny konkurent to htc10 i m9.
Dla mnie dźwięk jest ważniejszy niż wygoda, ale posłucham ich kiedyś.
Iphone akurat ma taki sobie DAC, kiedyś szajsungi miały dobre, teraz nie wiem. Do użytku w domu można mieć super słuchawki ale na mieście gdzie mamy do czynienia z hałasem tła wolę wygodę jaką dają słuchawki bezprzewodowe. Czy airpodsy w jakikolwiek sposób tłumią dźwięki otoczenia? Niestety moje uszy nie są kompatybilne z dokanałowymi słuchawkami, próbowałem wielu różnych i zawsze wypadają mi z ucha.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych