Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

AirPods 2 – opinie, wrażenia.

• Please log in to reply
414 replies to this topic

#351 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 06 March 2019 - 17:40

Hehe, w żadnym wypadku nie chodzi mi o topienie, raczej o popsikanie :) Słuchawki upadły mi na podłogę w metrze i nie wiem czy samo przetarcie usunęłoby całe te gówno, które mogło się na nich zebrać.

Myśle, że wystarczy :) Jak daje radę żeby odkazić skórce przed zastrzykiem to tym bardziej tu :D

#352 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 20 March 2019 - 14:15

I wyszły Airpodsy 2 generacji. Zmian jak na lekarstwo :D Z etui bezprzewodowym 1000 zł

#353 keniutek

keniutek
  • 414 posts
  • Skąd3m

Posted 20 March 2019 - 14:32

Airpods 1.5 ;)

#354 Forti

Forti
  • 55 posts
Posted 20 March 2019 - 14:35

Od miesięcy się wstrzymuje z zakupem z powodu plotek o AirPods 2.

- chip W1 (w każdej z AirPod czy w opakowaniu? Nie mogłem znaleźć jeszcze)
- dłuższa praca baterii (no spoko)
- wireless charging (to lubie)

ale brak Space Gray koloru uważam za porażkę. Białe już nudne :D

#355 Regiss

Regiss
  • 2946 posts
  • SkądRadom

Posted 20 March 2019 - 14:42

1000 zł, całkiem z czapy cena. Za głupie pchełki.

iPhone 15 Pro

#356 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 20 March 2019 - 14:43

I wyszły Airpodsy 2 generacji. Zmian jak na lekarstwo :D Z etui bezprzewodowym 1000 zł

Czyli wychodzi na to, że w sumie lepiej, że nie czekałam tych niemal trzech miesięcy (swoje kupiłam za 670 zł) :D.

PS Ładowanie bezprzewodowe do "starych" Airpods można sobie sprawić za 45 zł, kupując na Aliexpress etui z cewką chociażby od Baseusa :P.

• kristof461 likes this

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#357 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4897 posts
Posted 20 March 2019 - 15:16

Czyli wychodzi na to, że w sumie lepiej, że nie czekałam tych niemal trzech miesięcy (swoje kupiłam za 670 zł) :D.

Ja wprawdzie zapłaciłem za swoje więcej, bo kupowałem w pilnej potrzebie w sklepie na lotnisku  :D, ale też jestem zadowolony, że nie wyszło nic, co by mnie kusiło do wydawania kolejnych pieniędzy na nowy model.

Edited by Mikołaj Maciejko, 20 March 2019 - 15:17.

#358 Tomzik87

Tomzik87
  • 1015 posts
  • SkądGdańsk

Posted 20 March 2019 - 16:38

Praca na baterii to samo: 15min- 3h, 5h total, a z case 24h - nic się nie zmieniło.

Jedyna różnica to czip H1, który wpływa na poprawę łączności, mniej opóźnień itd.

Od miesięcy się wstrzymuje z zakupem z powodu plotek o AirPods 2.

- chip W1 (w każdej z AirPod czy w opakowaniu? Nie mogłem znaleźć jeszcze)
- dłuższa praca baterii (no spoko)
- wireless charging (to lubie)

ale brak Space Gray koloru uważam za porażkę. Białe już nudne :D

#359 dobrakawa

dobrakawa
  • 829 posts

Posted 20 March 2019 - 17:42

Porażka. :rolleyes:

Pro 2012, 14 Pro

#360 FunAppleFun

FunAppleFun
  • 32 posts

Posted 21 March 2019 - 02:44

Orientuje się ktoś, jak wygląda reklamacja przy problemach z jedną słuchawką? Wymieniają słuchawkę z którą jest problem, wymieniają obie słuchawki, czy może wymieniają cały zestaw czyli słuchawki z pudełkiem ładującym?

#361 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 21 March 2019 - 09:04

Orientuje się ktoś, jak wygląda reklamacja przy problemach z jedną słuchawką? Wymieniają słuchawkę z którą jest problem, wymieniają obie słuchawki, czy może wymieniają cały zestaw czyli słuchawki z pudełkiem ładującym?

Jak problem jest z jedną słuchawką to wymieniają tę, której dotyczy problem.

Jakbyś musiał płacić za taką wymianę (po gwarancji), czy chciałbyś płacić w serwisie za wszystkie trzy części jak mógłbyś zapłacić tylko za jedną ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#362 kkww97

kkww97
  • 1 posts

Posted 02 April 2019 - 22:01

Forumowicze, jestem od kilku dni posiadaczem Airpods 2 i dziś pierwszy raz bawiłem się z Siri i komendami typu podgłośnij muzykę itd. Zauważyłem niepokojącą rzecz, słuchawki nierówno się zaczęły rozładowywać. Jedna miała 75% a druga 87%. Czy to jest powód do reklamacji czy może to skutek zabawy z Siri i jest to akceptowalne zachowanie sprzętu?

#363 Forti

Forti
  • 55 posts
Posted 10 April 2019 - 10:48

Wczoraj zakupiłem swoje pierwsze AirPods. Jestem mega zadowolony póki co, zwłaszcza w przypadku rozmów na skype.

Hey siri - mam wrażenie, że to działa znacznie lepiej niż z samym telefonem. Muzyka gra, a ja po prostu lekko ciszej mówie "hey siri, set the volume to half", czy mute, unmute, next song, previous song - wszystko działą elegancko jak dla mnie.

Jakość dzwięku wiadomo - nie ma szału, ale mi wystarcza. Na treningi i tak wole oldschool iPod + kanałówki na kablu.

#364 mecei

mecei
  • 99 posts

Posted 10 May 2019 - 09:14

dodam, ze nowe airpodsy lepiej wspolpracuja z apple watch 4 (esim) - wczesniej uzywalem bose qc35ii (ktore i tak sa jedynym slusznym rozwiazaniem do samolotu) i czasem przy rozmowach przez zegarek slyszalem znieksztalcony, metaliczny glos rozmowcy.. przy airpodsach tego problemu nie mam :) udalo sie dostac jedna sztuke w idream gdansk, bo dostepnosc tych sluchawek jest slaba..

 iMac 27" 5K (2020)  MacBook Pro 13" (Touch Bar, 2018)  iPad mini (eSIM, 2019) +  Pencil  iPhone 12 Pro (Pacific Blue, 256GB)  Watch Series 4 44mm (GPS + Cellular) + Space Black Milanese Loop  AirPods 2 (Wireless Charging Case)

#365 TwójByły

TwójByły
  • 52 posts

Posted 22 June 2019 - 14:39

steal airpods2

https://www.amazon.i...way&sr=8-5

146,72 €

airpods 2 bezprzewodowe etui

https://www.amazon.i...way&sr=8-6

187,70 €

jest jeszcze ipad 9,7 za 1000zł

Edited by TwójByły, 22 June 2019 - 14:47.

#366 freakzz

freakzz
  • 81 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 July 2019 - 14:01

A czy ktoś z was, biega w airpod'sach? :) Jak wrażenia? 

iPhone X 64 GB, iWatch 6 + cellular, iPad (5 gen), iPad mini, Apple TV 4k

#367 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4897 posts
Posted 22 July 2019 - 14:18

A czy ktoś z was, biega w airpod'sach? :) Jak wrażenia? 

Niezbyt często, ale zdarza mi się. Wrażenia takie same, jak podczas chodzenia czy jazdy rowerem. Nie wiem, o co konkretnie pytasz. Działają i są tak samo wygodne, jak podczas niebiegania. Ja mam takie jakieś niesymetryczne uszy, że lewa słuchawka raz na jakiś czas mi się trochę luzuje i muszę poprawić. Tak gdzieś co kilkanaście minut (ok. 3 km biegu). Prawa się nie luzuje, więc problem raczej po stronie mojego ucha, a nie słuchawek.

• freakzz likes this

#368 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 23 July 2019 - 01:55

Ja ostatnio kupiłem Powerbeats pro i do biegania są zdecydowanie lepsze niż AirPodsy gen 2 czy gen 1. W domu mam te wszystkie słuchawki.  Na plus nowych konstrukcji z chipem H1 przemawia naprawdę niezłe przełączanie. Od ostatnich aktualizacji systemów (macOS, iOS czy WatchOS), przełączanie odbywa się naprawdę szybko. Szczególnie widać to między zegarkiem, a telefonem - tam niemal jest to instantly. 

Osobiście w Airpodsach gen 2 przeszkadza mi jakość mikrofonu. Ten jest wyraźnie gorszy niż w powerbeatsach, w których mogę niemal szeptem powiedzieć hey siri. 

Ładowanie indykcyjne w Airpods spoko, ale bywa zawodne. Zdarza mi się, że rozpoczęte ładowanie bywa przerwane (testowałem na kilku ładowarkach Qi).

Reasumując... to niezłe słuchawki, ale nie ma co się spodziewać szaleństwa. Gdybym miał kupować tylko 1 parę to wybrałbym Airpods gen2. gen1 jest teraz znacznie wolniejsza, a powerbeats nieco za dużo do tego, aby móc z nich korzystać jako ze słuchawek, które mamy zawsze ze sobą. 

#369 freakzz

freakzz
  • 81 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 July 2019 - 14:41

Niezbyt często, ale zdarza mi się. Wrażenia takie same, jak podczas chodzenia czy jazdy rowerem. Nie wiem, o co konkretnie pytasz. Działają i są tak samo wygodne, jak podczas niebiegania. Ja mam takie jakieś niesymetryczne uszy, że lewa słuchawka raz na jakiś czas mi się trochę luzuje i muszę poprawić. Tak gdzieś co kilkanaście minut (ok. 3 km biegu). Prawa się nie luzuje, więc problem raczej po stronie mojego ucha, a nie słuchawek.

Chodziło mi o to czy nie wysuwają się podczas biegania - ja mam ten problem, że te słuchawki na kablu się wysuwają, ale to tylko i wyłącznie dlatego że kabel się "gamga" i w końcu wypadają.. raz jedna raz druga  :)

Z tego co widziałem, są jakieś nakładki na nie...  B)

Dzięki za szybką odpowiedź! Czas poszukać ciekawej oferty i zamówić  :P  :rolleyes:

iPhone X 64 GB, iWatch 6 + cellular, iPad (5 gen), iPad mini, Apple TV 4k

#370 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 23 July 2019 - 16:49

Generalnie sie nie wysuwają, ale każdy ma inną anatomię ucha. Mnie np Airpodsy ogólnie dobrze leżą w uchu. Jest tylko jedna rzecz, która wpływa na pogorszenie komfortu podczas sportu - pot. Ten może wpływać na wypadanie słuchawek lub obluzowywanie.

#371 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 264 posts
  • Skąd,PL

Posted 23 July 2019 - 19:59

Wymieniłem 1gen na 2gen bez indukcji różnice są minimalne ale nadal to najbardziej wygodne słuchawki do multimediów przydała by się profesjonalna jakość dźwięku w 3gen za ta kasę.

#372 Forti

Forti
  • 55 posts
Posted 23 July 2019 - 22:41

Wymieniłem 1gen na 2gen bez indukcji różnice są minimalne ale nadal to najbardziej wygodne słuchawki do multimediów przydała by się profesjonalna jakość dźwięku w 3gen za ta kasę.

W słuchawkach nie-dokanałowych tej wielkości jakość dźwięku i tak jest mega dobra. Tutaj nie ma miejsca na porządne przetworniki etc.

#373 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 posts

Posted 24 July 2019 - 03:38

Jasne. Do jakości dźwięku naprawdę nie można się przyczepiać. Bardzo lubię te słuchawki, aczkolwiek Powerbeats pro polubiłem bardziej ;)

#374 angelares

angelares
  • 912 posts
  • Skądona taka blada?

Posted 24 July 2019 - 15:24

A jak z wymianą baterii w tych słuchawkach?

#375 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4897 posts
Posted 24 July 2019 - 16:08

Nie wymienia się. Ani nie naprawia. Jak się zepsują w okresie gwarancji, to się wymienia słuchawkę.

Edited by Mikołaj Maciejko, 24 July 2019 - 16:08.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users