Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wgrywanie całych folderów muzyki i filków z napisami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quazu Quazu

Quazu Quazu
  • 8 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 01:21

Witam jestem nowym użytkownikiem iphona i mam problem z wgraniem mojej muzyki (chodzi o całe foldery i podfoldery) jak i filmy z napisami. Może ktoś by umiał Mi pomóc ?

#2 roth

roth
  • 109 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 02:39

Tak, ja. Poszukaj w dziale oprogramowanie lub na yt- jest tam tryliard manuali

#3 Quazu Quazu

Quazu Quazu
  • 8 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 12:16

No wcale nie pomogłeś a szukać szukam ciągle i nie znajduje tego czego potrzebuje ;/

Mogę wgrać wszystkie na raz piosenki to fakt ale Mi chodzi o całe foldery z muzyką np. otwieram odtwarzacz i wybieram np. Eminem folder albo Techno itp.

#4 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 19 grudnia 2016 - 13:43

No wcale nie pomogłeś a szukać szukam ciągle i nie znajduje tego czego potrzebuje ;/

Mogę wgrać wszystkie na raz piosenki to fakt ale Mi chodzi o całe foldery z muzyką np. otwieram odtwarzacz i wybieram np. Eminem folder albo Techno itp.

Jeśli chodzi o folderowanie w iTunes to raczej to co piszesz nie jest możliwe, musiałbyś tworzyć playlisty i je synchronizować z iPhonem. Nie ma w iTunes czegoś takiego jak folder z muzyką.

Nie wiem jak jest w przypadku filmów z napisami, ale z tym też może być problemem, a jeśli wrzucisz poza iTunes to raczej ich na telefonie nie odtworzysz zwyczajnie.

Nawet jeśli podepniesz muzykę w folderach do biblioteki iTunes, to muzyka i tak poukłada się po tagach zaszytych w informacjach o pliku, a nie po folderach.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#5 Quazu Quazu

Quazu Quazu
  • 8 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 14:08

Dziękuje za szybką odpowiedź. Skoro muzyka musi być bez folderów to przyzwyczaję się ale chodzi o filmy z napisami i seriale z napisami. Dużo oglądam i jest jakaś możliwość wgrania filmu z napisami i potem oglądanie albo znacie jakiś konwerter dobry z obsługą polskich znaków w napisach ?

#6 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 19 grudnia 2016 - 15:07

Dziękuje za szybką odpowiedź. Skoro muzyka musi być bez folderów to przyzwyczaję się ale chodzi o filmy z napisami i seriale z napisami. Dużo oglądam i jest jakaś możliwość wgrania filmu z napisami i potem oglądanie albo znacie jakiś konwerter dobry z obsługą polskich znaków w napisach ?

Nie sprawdzałem tego nigdy muszę Ci przyznać (filmów z napisami) ale na pewno przez iTunes nie wrzucisz filmu z dodatkowym plikiem z napisami tak żeby działał. Jedyna opcja to wcześniej osadzić napisy w filmie i skonwertować go do formatu jaki przyjmują urządzenia apple już z napisami zaszytymi w filmie, ale obstawiam, że nie będzie Ci się chciało tyle z tym pierdzielić. 

Nie próbowałem innych aplikacji i sposobów, a to co napisałem teraz to piszę na logikę, bo kiedyś filmy na iPoda wrzucałem, ale nie dało się innych formatów niż stricte wideo jakieś mp4.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#7 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 grudnia 2016 - 15:41

To nie android - tu sortuje sie po tagach nie folderach. Możesz pobrać sobie inny odtwarzacz np vlc i w nim odtwarzać tak jak chcesz

Użytkownik DanielF edytował ten post 19 grudnia 2016 - 15:41

Fallout ...war, war never changes...

#8 Quazu Quazu

Quazu Quazu
  • 8 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 16:24

To nie android - tu sortuje sie po tagach nie folderach. Możesz pobrać sobie inny odtwarzacz np vlc i w nim odtwarzać tak jak chcesz

Tylko jak wrzucić film nie konwersując go + napisy żeby potem oglądać w vlc ?

#9 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 grudnia 2016 - 16:34

Nie trzeba nic konwertować w iTunesach wrzuć do aplikacji vlc - tylko vlc będzie widział te pliki to jedyny minus tej opcji
Fallout ...war, war never changes...

#10 Quazu Quazu

Quazu Quazu
  • 8 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 16:42

Nie trzeba nic konwertować w iTunesach wrzuć do aplikacji vlc - tylko vlc będzie widział te pliki to jedyny minus tej opcji

Zapomniałem dodać jestem posiadaczem iphona od 2 dni i wcześniej nie miałem z nim kontaktu więc napisanie żebym wrzucił w iTunes film do vlc nic mi nie mówi bo nie wiem jak to zrobić.

#11 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 19 grudnia 2016 - 17:27

Nie używam VLC na iOS, ale google Twoim przyjacielem...

http://ioshacker.com...-without-itunes

#12 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 18:05

Do muzyki- na PC albo macu  zainstaluj mp3tag, itunes jest upierdliwy lepszy będzie iMazing do przenoszenia.

#13 Quazu Quazu

Quazu Quazu
  • 8 postów

Napisano 19 grudnia 2016 - 18:48

Do muzyki- na PC albo macu  zainstaluj mp3tag, itunes jest upierdliwy lepszy będzie iMazing do przenoszenia.

Dzięki wielkie :) mam filmy z napisami w programie VLC :)

• Delano90 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych