Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zawieszenia myszy na macOS Sierra.

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 pretorians

pretorians
  • 235 posts

Posted 13 December 2016 - 09:49

System macOS Sierra. 

iMac z połowy 2010.

Problem polega na tym, że co jakiś czas, mysz mi się zawiesza. Pokazuje się „łapka", kursor się przesuwa, ale nie reaguje na kliknięcie. W takim przypadku muszę zrestartować po chamsku iMaca przez wyłączenie przycisku power, co nie jest zdrowe dla komputera. 

Czy ktoś ma pojęcie, co to może być?

#2 Piotr X

Piotr X
  • 123 posts
  • SkądGdynia

Posted 13 December 2016 - 15:08

Ja mam z kolei inny problem. Zwykła mysz podłączona na kablu ma problemy ze scrollem - potrzeba dużego scrollnięcia, żeby zadziałało...

#3 pretorians

pretorians
  • 235 posts

Posted 04 February 2017 - 14:59

Czyli nikt nie ma pomysłu na rozwiązanie tego problemu? Próbowałem już chyba wszystkiego, instalowałem mysz od nowa, ale nic to nie dało. Aktualizacja systemu również nie pomogła.

#4 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1052 posts

Posted 04 February 2017 - 15:20

System macOS Sierra. 

iMac z połowy 2010.

Problem polega na tym, że co jakiś czas, mysz mi się zawiesza. Pokazuje się „łapka", kursor się przesuwa, ale nie reaguje na kliknięcie. W takim przypadku muszę zrestartować po chamsku iMaca przez wyłączenie przycisku power, co nie jest zdrowe dla komputera. 

Czy ktoś ma pojęcie, co to może być?

U mnie włączenie się dysku zewnętrznego (podłączonego przez USB) kompletnie zawiesza mysz (taka bezprzewodowa, z odbiornikiem włączonym w USB maka).

Generalnie to  działa dobrze tylko jak włączyłem ją w zwykły przedłużacz usb i wyprowadziłem go z metr od maka - i tam wetknąłem odbiornik myszy. Ale nie napisałeś jaka to mysz (może blootooth) , to może tak tylko pierdo....ę

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#5 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 05 February 2017 - 16:59

Mi się też przycina magic mouse, ale zauważyłem ten objaw tylko jak popracowałem dłużej w Coda 2 (2.6).

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#6 Pokalian

Pokalian
  • 99 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 February 2017 - 02:16

Ja mam z kolei inny problem. Zwykła mysz podłączona na kablu ma problemy ze scrollem - potrzeba dużego scrollnięcia, żeby zadziałało...

Spróbuj zainstalować MagicPrefs i tam przeregulować scrolla

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users