Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro 13 Retina dziwne kolory

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 lamer22

lamer22
  • 1 postów

Napisano 13 grudnia 2016 - 09:32

Witam, 

mam taki problem, że raz na jakiś czas mój ekran oblewa się dziwnymi kolorami. Pomaga zazwyczaj zamknięcie komputera na chwilę i następnie jego otworzenie i znów wszystko jest jak trzeba. 

Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Gwarancję mam do lutego więc czasu nie wiele w razie czego :)

Załączony plik  IMG_0215.JPG   111,3 KB   3 Ilość pobrań

#2 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 13 grudnia 2016 - 11:46

Aby wykluczyć hardware, znajdź jakiś magnes i przyłóż go obudowy nad czujnikiem LID (znajduje się pomiędzy gniazdami TB a USB) nie ruszając matrycy. Jeśli po takim uśpieniu problem ustąpi to jest znany bug nowych systemów, jeśli nie - masz problem z tasiemką matrycy i powinieneś wybrać się do serwisu na naprawę gwarancyjną.

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#3 jblichiewicz

jblichiewicz
  • 8 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 grudnia 2016 - 02:24

Witam,

laptopa kupiłem 2 tygodnie temu i mam ten sam problem.

Zamykam klapę i po jakimś czasie, oczywiście nie za każdym razem, po otwarciu pojawiają się takie kolory - po chwili to znika, lub jak kolega po zamknięciu pokrywy i jej ponownym otwarciu wszystko wraca do normy. i potem nie ma żadnych problemów przy pracy.

soorki za jakość ale chciałem szybko zrobić zdjęcie zanim zniknie

Załączony plik  IMG_1481.JPG   81,23 KB   2 Ilość pobrań

#4 xDantee

xDantee
  • 14 postów

Napisano 03 grudnia 2017 - 06:59

up. Mam ten sam problem co kolega wyżej

#5 donvictorio88

donvictorio88
  • 259 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 grudnia 2017 - 18:03

i ja mam to samo w Retinie z 2015 i nie wiedziałem czego to przyczyna. Myślałem, że po wgraniu softu na nowo problem zniknie...

#6 xDantee

xDantee
  • 14 postów

Napisano 04 grudnia 2017 - 02:28

Co jakiś czas podczas oglądania netflixa miga mi ekran na takie rozlane wyraziste kolory (dosłownie na ułamek sekundy). Zauważyłem, że nasiliło się to po ostatniej aktualizacji MacOS... Podczas korzystania z internetu/grania/obróbki zdj itd. wszystko jest okej, nie rozumiem skąd bierze się ten problem

#7 Kondrat13

Kondrat13
  • 1 postów

Napisano 09 grudnia 2017 - 14:13

Aby wykluczyć hardware, znajdź jakiś magnes i przyłóż go obudowy nad czujnikiem LID (znajduje się pomiędzy gniazdami TB a USB) nie ruszając matrycy. Jeśli po takim uśpieniu problem ustąpi to jest znany bug nowych systemów, jeśli nie - masz problem z tasiemką matrycy i powinieneś wybrać się do serwisu na naprawę gwarancyjną.

Mam też taki problem w nowym macu pro 13". Mój mac ma tylko dwa złącza usb-c. Gdzie przyłożyć magnes i jaki mocny ma być. Co to znaczy by nie ruszać matrycy? Ekran ma być otwarty czy zamknięty? System ma być odpalony czy nie? Po przyłożeniu magnesu system ma się uśpić a problem ma zniknąć?

#8 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 11 grudnia 2017 - 09:32

Wykopujesz temat sprzed roku i dziwisz się, że nie pasuje do twojego komputera. Zamykam

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych