Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPHONE dla biznesu - kalendarz, notatki, synchronizacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wisiolek

Wisiolek
  • 12 postów

Napisano 11 grudnia 2016 - 21:27

Cześć, 

Na wstępnie napiszę, że nigdy do tej pory nie miałem długiego doświadczenia z iOS poza 2 tygodniami gdy iPhone 5 był moim telefonem zastępczym, niemniej jednak ten czas spowodował, że sam system zaczął mnie intrygować, pozytywnie.

Obecnie jestem na etapie zmiany telefonu na coś nowszego (wypróbowałem zarówno ANDROIDA jak i BLACKBERRY, Microsoft w ogólne do mnie nie przemawia), moje wymagania ograniczają się do:

1. wymiary (im mniejszy tym lepszy) max 5cali, ma to być telefon a nie "tablet" - zastanawiam mnie iphone SE/iphone 6s

2. dual sim - tutaj rozważałbym zakup SIMORE/KRIMSTON/neecoo. potrzebuję korzystać zarówno z telefonu służbowego jak i prywatnego

3. pytanie jak iOS sprawdza się w rozwiązaniach nazwijmy to biznesowych, zwłaszcza:

a. synchronizacja kontaktów: iphone+gmail

b. synchronizacja kalendarza: iphone+gmail a najlepiej to od razu iphone+MS outlook

c. synchronizacja zadań: j.w.

telefonu nie używam do grania/ogądania filmów, to co potrzebuję to mieć możliwość, siedząc sobie w niedzielny wieczór i nie mając dostępu do służbowego komputera (Windows) zaplanować sobie cały tydzień w kalendarzu, zapisać kontakty jakie udało się uzyskać w przeciągu ostatniego tygodnia oraz zrobić listę rzeczy do zrobienia w nowym tygodniu+ "odhaczyć" te już wykonane a następnie gdy w poniedziałem otworzę komputer mieć to już wgrane do kalendarza (Outlook + gmail). oraz standardowo rozmowy telefoniczne, komunikator + YANOSIK. Nic więcej

Proszę o dobre rady czy moje wymagania będą możliwe do spełnienia w iOS+iPhone

Z góry dziękuję.

#2 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 00:39

1) Jeśli nie jest Ci niezbędne Force Touch, to myślę, że SE w zupełności wystarczy.

2) Nigdy się w taki coś nie bawiłem, więc niech się wypowie bardziej kompetentna osoba.

3)

a) Podpinasz konto gmail do urządzenia, dezaktywujesz w telefonie synchronizację kontaktów z iCloud i w Kontaktach zaznaczach, aby wyświetlane był kontakty tylko z GMail.

B) j.w. tylko, że dezaktywujesz kalendarz iCloud, GMail (jeśli nie chcesz z niego pobierać danych) i zostawiasz jedynie od Microsoftu.

c) Z tym to nie wiem, do notatek używam obecnie (także da się tworzyć listy zadań) OneNote od Microsoftu.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#3 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 12 grudnia 2016 - 09:06

j.w.

Co do punktu 3 c:

Osobiście używam w aplikacji kalendarz konta iCloud, gmail prywatny, gmail służbowy, gmail służbowy 2. Udostępniam gmail służbowy dziewczynie (grafik) ona udostępnia mi swój gmail służbowy (grafik) i swój gmail rodzinny (w którym wpisuje i udostępnia nam jakieś wydarzenia - plany rodzinne). Gmail służbowy 2 współdziele ze wspólnikiem.

Działa to bez problemu w obie strony i przy kilku różnych kontach i konfiguracjach - jesteśmy na bierząco.

Oczywiście na bieżąco aktualizowane na ipadach / macach / iphoneach.

Do zadań używam wbudowanej aplikacji przypomnienia - jeżeli chcę mieć powiadomienie / przypomnienie np. jak wejdę do pracy, albo w danym dniu / godzinie. I np. wtedy wykonuje zadania i zaznaczam "kropeczki" na liście.

Albo aplikacja notatki - w niej teraz też można tworzyć listy "to do" i "odhaczać".

Użytkownik burczybass edytował ten post 12 grudnia 2016 - 09:08

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych