Cześć,
Na wstępnie napiszę, że nigdy do tej pory nie miałem długiego doświadczenia z iOS poza 2 tygodniami gdy iPhone 5 był moim telefonem zastępczym, niemniej jednak ten czas spowodował, że sam system zaczął mnie intrygować, pozytywnie.
Obecnie jestem na etapie zmiany telefonu na coś nowszego (wypróbowałem zarówno ANDROIDA jak i BLACKBERRY, Microsoft w ogólne do mnie nie przemawia), moje wymagania ograniczają się do:
1. wymiary (im mniejszy tym lepszy) max 5cali, ma to być telefon a nie "tablet" - zastanawiam mnie iphone SE/iphone 6s
2. dual sim - tutaj rozważałbym zakup SIMORE/KRIMSTON/neecoo. potrzebuję korzystać zarówno z telefonu służbowego jak i prywatnego
3. pytanie jak iOS sprawdza się w rozwiązaniach nazwijmy to biznesowych, zwłaszcza:
a. synchronizacja kontaktów: iphone+gmail
b. synchronizacja kalendarza: iphone+gmail a najlepiej to od razu iphone+MS outlook
c. synchronizacja zadań: j.w.
telefonu nie używam do grania/ogądania filmów, to co potrzebuję to mieć możliwość, siedząc sobie w niedzielny wieczór i nie mając dostępu do służbowego komputera (Windows) zaplanować sobie cały tydzień w kalendarzu, zapisać kontakty jakie udało się uzyskać w przeciągu ostatniego tygodnia oraz zrobić listę rzeczy do zrobienia w nowym tygodniu+ "odhaczyć" te już wykonane a następnie gdy w poniedziałem otworzę komputer mieć to już wgrane do kalendarza (Outlook + gmail). oraz standardowo rozmowy telefoniczne, komunikator + YANOSIK. Nic więcej
Proszę o dobre rady czy moje wymagania będą możliwe do spełnienia w iOS+iPhone
Z góry dziękuję.