Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słaba jakoś rozmów w iPhone 7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 erjot

erjot
  • 31 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 15:10

Hej,

czy ktoś natknął się przy nowym iPhone 7 na bardzo słabą jakość rozmów - jakby głucha w tle i jakby ktoś nie trzymał telefonu przy ustach.

Mam wrażenie też jakby był niskie tony wybite i jest taki efekt jakby było za dużo basu w głosie i głos delikatnie buczy.

W iPhone 5s nie miałem tego problem. 

#2 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 15:18

Spróbuj zrobić reset.....

#3 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 grudnia 2016 - 15:19

U mnie wszystko gra. Gdy mam ustawioną wysoką głośność, osoba obok mnie nie miałaby problemu z usłyszeniem mojego rozmówcy.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#4 erjot

erjot
  • 31 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 15:30

Głośny jest i to bardzo, ale jakość pozostawia wiele do życzenia i brzmi jakby ktoś "przez pończochę" mówił.

#5 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 grudnia 2016 - 15:40

Jest wyraźnie, nie mam żadnych zastrzeżeń. Przywróć ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej i sprawdź. Jeśli nie pomoże, to uszkodzony głośnik.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#6 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 16:34

A może słabe połączenie, jak sieć ???

#7 erjot

erjot
  • 31 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 18:29

Orange. 

#8 Pistel

Pistel
  • 83 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 12:46

Cześć,

Ja mam odwrotnie - głośnik działa bez zarzutu, ale w ciągu 3 tygodni używania nowego iP7 już wiele osób zwróciło mi uwagę, że mnie bardzo słabo słyszą. Wydaje mi się że trzymam telefon tak samo jak iP6s, którego używam równolegle w innej sieci /T-mobile/ i nigdy nie miałem z nim problemu. Natomiast teraz w iP7 w Orange nawet miałem sytuację, że rozmówcy zanikał co jakiś czas sygnał, podczas gdy ja słyszałem wszystko bez szumów i zakłóceń. Wszystkie rozmowy w centrum miasta z bardzo dobrym zasięgiem. Może to jednak wina operatora? No albo mikrofon.... To wtedy gorzej :(

#9 Pistel

Pistel
  • 83 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 20:40

OK - widzę na forach Appla że problem nie jest odosobniony, niezależny też od sieci - zgłaszają ludzie z US ale też EU. 

https://discussions....rt=250&tstart=0

Zrobiłem mały test - nagrałem się w różnych odległościach od mikrofonu w aplikacji "dyktafon" i .... jest fatalnie. Słychać brzęczenie, a głos bardzo szybko przesterowuje nagranie jak tylko przybliżam mikrofon. Z kolei przy oddalaniu wydaje się, że głos się szybko gubi. Czyli brzmi to dokładnie tak, jak mówili moi rozmówcy, którzy mnie nie słyszeli.

Dzwoniłem też do Apple support - radzili właśnie zrobienie tego testu. Jako próbę "naprawy" mam zaktualizować softa (mam jeszcze 10.0.2), jak nie pomoże to zrobić reset wszystkich ustawień, no i skontaktować się operatorem. Tylko że wydaje mi się, że to nic nie da. Czytając tamten wątek widać, że każdy kto miał z tym problem, próbował to co powyżej + pełen restore bez przywracania kopii. Potem wymieniali telefony na inne egzemplarze, czasami po 2 razy (zarówno 7 jak i 7+) - i problemy dalej były.

Teraz jestem przekonany, że problem leży w sofcie - coś jest nie tak z redukcją szumów i przełączaniem się między mikrofonami. Ponoć teraz w 7 są ich aż 4.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych