Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działający klawisz, nie mogę się zalogować POMOCY

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 jakasrandomnazwa

jakasrandomnazwa
  • 7 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 14:05

Błagam, pomocy.

Sytuacja wygląda tak: otwieram sobie Maca, ekran logowania, wpisuje hasło w którym mam cyfrę 0. Gdy dochodzi do tej cyfry, nie wpisuje się ona, odpowiada tym takim pustym dźwiękiem odrzucającym wpisywanie. Restrartowałam pare razy i nic, w końcu postanowiłam resetować hasło przez Apple ID ale guess what w tamtym haśle do Apple ID TEŻ mam 0 którego nie mogę wpisać. Piszę teraz z konta "Gość" i widzę, że oprócz 0 szwankuje myślnik bo wyrzuca zamiast tego: [. I w sumie gładzik, działa "przesuwanie nim" ale "tapnięcie" już nie, jeśli wiecie co mam na myśli :P

Bardzo potrzebuję się zalogować na normalny profil, czy mogę coś zroibić poza wycieczką do serwisu?

#2 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 10 grudnia 2016 - 14:31

Włączyć klawiaturę ekranową?

Klawiatura ekranowa to zasadniczo jest ta sama klawiatura z której korzystasz na co dzień, jedynie klawisze wpisujesz za pomocą myszki i kursora, a nie poprzez wciskanie klawiszy. Wiedza jak ją uaktywnić może okazać się przydatna, jeśli uszkodzisz swoją sprzętową klawiaturę i nie będą działać na niej jakieś przyciski, bądź jeśli będziesz miał jakiś inny powód dla którego chciałbyś z niej skorzystać w systemie OS X.

Wystarczy uruchomić Preferencje systemowe, a następnie przejść do elementu „Klawiatura”. Tam w zakładce „Klawiatura” zaznacz opcję: Pokazuj podgląd klawiatury i znaków na pasku menu. Teraz wystarczy przejść do nowego elementu w pasku menu, a następnie zaznaczyć opcję: Pokaż okno „Podgląd klawiatury”. Uruchomi ona okno z klawiaturą ekranową.

Możesz jako gość zmieniać ustawienia w opcjach logowania? W preferencjach systemowych, użytkownicy i grupy?

Jeżeli tak to zaznacz pokaż menu klawiatury w oknie logowania

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#3 jakasrandomnazwa

jakasrandomnazwa
  • 7 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 14:36

Nie, nie mogę robić nic oprócz używania safari :(

#4 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 10 grudnia 2016 - 14:38

Pożycz od sąsiada klawiaturę jakąś starą

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#5 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 10 grudnia 2016 - 14:51

Podlacz klawiature usb

Mac Mini i7(Late2012)-2.3GHz/16GB/128GB SSD+1TB/HD4000/10.12+DELL U2412M,iMac24"C2D(Late2006)2.16GHz/4GB/320GB/7300GT/10.6.8,PM G5 Quad Core(Late2005)-2.5GHz/8GB/2.5TB/7800GT/10.5.8,iPhone 6+ 16GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych