Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wymiana baterii w iPhone 6s z rozbitą szybką od wyświetlacza

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 kaalordd

kaalordd
  • 34 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 December 2016 - 16:20

Witam, 

mam pytanie dotyczące wymiany baterii w iPhone 6s z rozbitą szybką od wyświetlacza.

Mój telefon zostały zakfalikowany do darmowej wymiany baterii. Oddałem go w poniedziałek do serwisu i dziś zadzwonił do mnie facet, który przyjmował zgłoszenie, oznajmił mi, że "rozszczelnienie telefonu może rozlać wyświetlacz".

Jak myślicie to bajka czy serio może się tak stać ?

Doszedłem jeszcze do takich myśli, że gdy powiem "ok, wymieniajcie" to specjalnie go popsują żeby zarobić. 
A tak po za tym nie powinni mnie poinformować o tym przy oddawaniu telefonu ? 

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 09 December 2016 - 16:26

Jeśli pęknięcie jest bardzo małe, drobne to można telefon otworzyć i wymienić baterię. Jeśli pęknięcie jest duże to ekran może się uszkodzić przy otwieraniu. Powiedzieli Ci wszystko dokładnie zgodnie z prawdą. Na przyjęciu mogli Ci to powiedzieć żeby nie było żadnych wątpliwości.

Przy umiejętnym otwieraniu można zdemontować nawet mocno popękany ekran ale to wymaga wprawy, ekran jest przyklejony uszczelką, więc to dodatkowe utrudnienie jeśli jest rozbity.

Ale to i tak dobrze o Apple świadczy, że pozwala przyjmować na program wymiany telefony, które mają uszkodzenia mechaniczne w postaci pęknięć ekranu. Dopiero przy dużych uszkodzeniach uniemożliwiających otwarcie ekranu trzeba wcześniej zapłacić za wymianę ekranu.

Edited by macsupport, 09 December 2016 - 16:27.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 kaalordd

kaalordd
  • 34 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 December 2016 - 16:43

Ok, dzięki bardzo za cenne info. 
Nie ryzykuję w takim razie. 

#4 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 09 December 2016 - 21:33

...

Doszedłem jeszcze do takich myśli, że gdy powiem "ok, wymieniajcie" to specjalnie go popsują żeby zarobić. 
....

Jakbym miał takie zaufanie do serwisu jak Ty - to zaniósłbym do innego.

...
Oddałem go w poniedziałek do serwisu i dziś zadzwonił do mnie facet, który przyjmował zgłoszenie
...

Który serwis ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#5 kaalordd

kaalordd
  • 34 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 December 2016 - 16:54

Jakbym miał takie zaufanie do serwisu jak Ty - to zaniósłbym do innego.

Który serwis ?

maqsimum 

#6 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 10 December 2016 - 23:46

A dlaczego nie decydujesz się na wymianę ekranu jeżeli jest w takim stanie, że serwis nie może wymienić baterii ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#7 kaalordd

kaalordd
  • 34 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 December 2016 - 10:40

Ekran pękł w taki sposób, że praktycznie nie widać pęknięcia. I nie widzę sensu wymiany ekranu, bo nowy też może pęknąć. 

Mam jeszcze jedną zagwozdkę 
Skoro Apple przyznało się do zamontowania wadliwych baterii i mój model posiada taką (w serwisie powiedziano mi, że mój nr seryjny telefonu, posiada baterię, z którą jest najwięcej problemów). I niech zdarzy się tak, że telefon wybuchnie (ostatnio było głośno na ten temat u innego producenta). Po czyjej stronie będzie leżała wtedy wina ?  

#8 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 12 December 2016 - 12:48

No cóż jak wybuchnie to nikt nie będzie dochodził czy ekran pękł wcześniej czy w trakcie wybuchu. Ale nie wiem jak do takiej szkody (wybuch) podejdzie Apple.

#9 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 12 December 2016 - 12:51

A dlaczego miała by wybuchnąć bateria? Efektem wady baterii jest to, że telefon krótko trzyma i samoczynnie się wyłącza, a nie to, że wybucha. Słyszał ktoś w ogóle o jakimkolwiek przypadku wybuchania iPhona 6S? Ale nawet jeśli coś takiego by się stało to na pewno było by dochodzenie i badania co było przyczyną. 

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#10 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 12 December 2016 - 15:56

Kolega kaalordd słyszał. A że mu się z samsungiem pomyliło to inna rzecz.

#11 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 12 December 2016 - 23:51

...

Mam jeszcze jedną zagwozdkę 
Skoro Apple przyznało się do zamontowania wadliwych baterii i mój model posiada taką (w serwisie powiedziano mi, że mój nr seryjny telefonu, posiada baterię, z którą jest najwięcej problemów). I niech zdarzy się tak, że telefon wybuchnie (ostatnio było głośno na ten temat u innego producenta). Po czyjej stronie będzie leżała wtedy wina ?  

Czytałeś :  http://www.apple.com...pectedshutdown/ ? - jeżeli nie to przeczytaj ("...Ten problem nie stanowi zagrożenia bezpieczeństwa ...").

Innymi słowy: używanie takiej baterii (w przeciwieństwie np do baterii spuchniętych, zużytych czy podróbek oferowanych jako oryginały poza autoryzowanymi serwisami) nie jest niebezpieczne. Najwyżej - uciążliwe.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users