Od dwóch dni mam problem ze swoim Macbookiem Air 13 mid 2015 (i5,4GB,256GB). Po otwarciu klapy obraz zaczął podskakiwać, pojawiały się mazy pikselozy i tym podobne objawy po czym wszystko ustało. Zamknąłem komputer, poszedłem zrobić sobie herbatę po czym chciałem usiąść do pracy. Po otwarciu klapy nie zobaczyłem nic po za czarnym obrazem. Zresetowałem komputer ale nic jedynie dźwięk powstającego maca. Po dłuższych próbach podświetliłem matrycę od tyłu przez plastikowe jabłuszko i obraz wyświetla się poprawnie tylko brakuje mu podświetlenia LED. System chodzi normalnie, tryb diagnostyki nic nie wykrył. Co mnie najbardziej wprawia w zakłopotanie to fakt że komputer jest kilka miesięcy po gwarancji dokładnie 3 miesiące. Macbook nigdy nie był otwierany, był szanowany ale nie stał też tylko w domu... zabierałem go na spotkania i do pracy ale zawsze starannie zabezpieczony. Nie wiem co dalej z tym zrobić... podobno LED jest na lata (ok. 20 lat) widać że w moim przypadku te 20 lat skończyło się po 1 roku. Co radzicie mi począć z takim sprzętem?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź,
Mateusz