Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność kabla Lightning

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz66

lukasz66
  • 719 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 07 grudnia 2016 - 23:53

Witam

Znalazłem w okazyjnej cenie ''oryginalny'' kabel Lightning w dość dobrej cenia na olx. Kabel podobno jest w 100% oryginalny, więc poprosiłem sprzedawce aby udostępnił mi numer seryjny kabla i ładowarki w celu sprawdzenia jego wiarygodności przez strone Apple oraz okresu gwaracji. Sprzedawca odpisał mi, że okres gwarancji oraz wiarygodność produktu można sprawdzić jedynie produkty iPhone oraz inne urządzenia Apple, natomiast akcesorii niestety nie. Czy sprzedawca w żywe oczy kłamie i akcesoria równie dobrze można zweryfikować po numerze seryjnym czy jednak ma rację i produkt może okazać się oryginalny?

Pozdrawiam

lukasz66

#2 DanielF

DanielF
  • 5 786 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 grudnia 2016 - 05:22

A jaki problem dla Chińczyka nadrukować numer z oryginalnego akcesorium? I dlatego nie ma sensu sprawdzania po nr ser.
Fallout ...war, war never changes...

#3 lukasz66

lukasz66
  • 719 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 08 grudnia 2016 - 07:52

Ale tak czy inaczej da sie sprawdzić przez stronę Apple? Dane o akcesoriach tez tam są? Od kiedy liczy sie ta "12 miesięczna gwarancja"?

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 948 postów

Napisano 08 grudnia 2016 - 09:00

Od daty zakupu widocznej na fakturze od autoryzowanego sprzedawcy Apple. 

#5 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 grudnia 2016 - 09:16

Czy sprzedawca w żywe oczy kłamie i akcesoria równie dobrze można zweryfikować po numerze seryjnym czy jednak ma rację i produkt może okazać się oryginalny?

Sprzedawca mówi prawdę, na stronie można sprawdzić numer seryjny urządzenia, a akcesoriów się nie da.

Ale tak jak ktoś wyżej napisał - jak chińczyk robi podróbkę to nadrukuje na nim numer z oryginalnego przewodu i wtedy nawet jakby się dało sprawdzić to być myślał, że masz oryginał. Dla swojego świętego spokoju przyjmij, że oryginały są u autoryzowanych sprzedawców za te około 80 złotych, wszystko co jest wyraźnie tańsze i w dodatku z Allegro lub podobnych miejsc to raczej podróbki.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych