Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zablokowana szufladka SIM w iPhone 6s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 GeekMedia

GeekMedia
  • 39 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 12:03

Ostatnio chciałem wyciągnąć kartę sim ze swojego iPhone 6s i nie mogłem otworzyć szufladki SIM.

Szufladka zacięła się w połowie i widać przez małą szparkę karte sim która zjechała z tacki :/

Po zamknięciu szufladki karta działa normalnie.

Próbowałem już posługiwać się poradnikami na YT - papier , kartonik itd i nic nie pomaga ...

Ktoś miał podobny problem ?

Telefon mam na gwarancji ale iSpot , Cortland , iMad nie chcą go przyjąć w ramach gwarancji Apple ! Mówią , że to uszkodzenie mechaniczne !

Jak można mechanicznie uszkodzić szufladkę jak otwierałem ją tylko raz podczas wkładania karty ...

iSpot chce 49 zł netto

Cortland 50 zł netto

iMad 123 zł netto !

Telefon chcą rozebrać i skleić ponownie a ja wolałbym tego uniknąć ...

Iphone 6 64 / Iphone 6S Plus 128 / MBPr 13" 2015 / MBA 13" 2015 / iMac 27" Retina 2015 / Ipad Air / Ipod Classic

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 12:47

To nie jest wina Apple, że karta została źle włożona. 

Jeśli szkoda Ci 6x zł za usunięcie problemu i wolisz rozbierać telefon i tracić przez to gwarancję, to droga wolna.

• Giallorosso lubi to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 GeekMedia

GeekMedia
  • 39 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 13:05

To nie jest wina Apple, że karta została źle włożona. 

Jeśli szkoda Ci 6x zł za usunięcie problemu i wolisz rozbierać telefon i tracić przez to gwarancję, to droga wolna.

A kiedy napisałem , że chcę rozbierać telefon ? ! TO SERWIS CHCE ROZEBRAĆ TELEFON !!!

Właśnie nie chcę go rozbierać nawet w autoryzowanym serwisie bo nigdy nie złożą go oryginalnie a nie mam 100% pewności , że gwarancja go później obejmie bo iSpot , Cortland czy iMad musiałby to zgłosić w Apple ...

Dlatego szukam innego rozwiązania , np. papierek jak na YT czy coś podobnego co nie wiąże się z rozbieraniem telefonu !

A mi nie szkoda kasy bo mógłbym za to dać i więcej ale z gwarancją , że nie stracę gwarancji i telefon będzie dobrze sklejony a partacze z Cortland czy iSpot to sorry ...

I jak można źle włożyć kartę ? Jak dobrze siedzi w szufladzie to jest ok ... tam nie ma miejsca na błędy a to częsty problem w iPhone bo slot sim ma z tyłu najtańszy plastik jak z telefonów z Biedronki :/

Iphone 6 64 / Iphone 6S Plus 128 / MBPr 13" 2015 / MBA 13" 2015 / iMac 27" Retina 2015 / Ipad Air / Ipod Classic

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 grudnia 2016 - 13:11

Aby wyciągnąć kartę SIM należy otworzyć telefon i wtedy wysunąć zablokowaną szufladkę.

Dlatego właśnie trzeba to zrobić w serwisie autoryzowanym, który potem sklei telefon tak jak jest to robione w fabryce i odnotuje odpowiedni wpis w systemie dzięki czemu zachowasz gwarancję.

Tak na marginesie - karta docinana?

• Giallorosso lubi to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#5 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 13:12

Przeczytałem "chcę" zamiast "chcą"...

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6 GeekMedia

GeekMedia
  • 39 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 13:17

Aby wyciągnąć kartę SIM należy otworzyć telefon i wtedy wysunąć zablokowaną szufladkę.

Dlatego właśnie trzeba to zrobić w serwisie autoryzowanym, który potem sklei telefon tak jak jest to robione w fabryce i odnotuje odpowiedni wpis w systemie dzięki czemu zachowasz gwarancję.

Tak na marginesie - karta docinana?

Karta oryginalnie w formacie NanoSim (Play) nic nie było docinane ... w iPhone 6 wcześnie siedziała bez problemu ... w 6s ma problemy :/

Czyli trzeba oddać na serwis , myślałem , że da się szybciej to jakoś zrobić :(

Przeczytałem "chcę" zamiast "chcą"...

A to zmienia postać rzeczy :) ... ale i tak trzeba oddać na serwis :( a jakoś nie chcę mieć telefonu po "serwisie"

#7 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 13:48

Oddaj do serwisu, zapłacisz po prostu te 50 zł i tyle… Innej opcji nie ma.

#8 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 18:34

...

iSpot chce 49 zł netto

Cortland 50 zł netto

iMad 123 zł netto !

...

Oddaj do serwisu, zapłacisz po prostu te 50 zł ...

+ VAT ;)

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych