Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zobaczcie co znalazlem - Konto w iTunes Store do kupienia ...

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#1 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1073 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 January 2008 - 00:55

Na allegro znalazlem oferte żakupu konta na iTunes Store

Konto takie upoważnia m.in do:
- ściągania darmowych okładek do albumów w bardzo dobrej jakości;
- ściągania tzw. 'song of the week';
- ściągania podcastów i videocastów;

Co o tym sadzicie, i co z legalnoscia takich aukcji ??

http://allegro.pl/it...nes_store_.html
http://allegro.pl/it...nes_store_.html

#2 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 January 2008 - 00:59

legalnosc zerowa gdyz bedziesz podszywac sie pod jakas inna - prawdopodobnie fikcyjna - osobe. Dla osoby ktorej sie nie chce myslec jak zrobic konto... w sam raz. A ja kupie gift card US...

#3 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 17 January 2008 - 08:33

Takie konto możesz sobie sam założyć za darmo. Musisz tylko podać fikcyjne dane zamieszkania. W miejscu zamieszkania wpisujesz jakieś miasto z USA i jego kod. Było kilka opisów na ten temat na forach i stronach makowych jak to zrobić krok po kroku. Człowiek z Allegro to naciągacz. Proponuję podać go o łamanie regulaminu Allegro.

#4 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 17 January 2008 - 09:01

To co ten człowiek sprzedaje jest nielegalne.

#5 Bartch

Bartch
  • 438 posts
  • SkądWarsaw, PL

Posted 17 January 2008 - 09:08

Czego to ludzie nie sprzedadza. Jasne ze nielegalne.

#6 LB1989

LB1989
  • 244 posts
  • SkądSzczecin/Stargard

Posted 17 January 2008 - 13:23

Śmiechu warte. To jest przecież takie samo konto jakiego instrukcja założenia znajduje się na tym forum. Na to oszustwo są na allegro chętni!

#7 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 17 January 2008 - 13:47

Ja też to znalazłem. Zaraz podam go do Allegro za nielegalną aukcję;)

#8 arsen

arsen
  • 798 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 17 January 2008 - 13:51

Nawet jak konto jest legalne to nie ma prawa tego na allegro sprzedawać. Regulamin allegro zabrania handlowania kontami do serwisów itp. Raportować to.

#9 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 17 January 2008 - 13:57

Podałem już go. Tak to każdy z nas na forum może tak zarabiać. Przecież wiemy jak obejść "amerykańskie" zabezpieczenia;)

#10 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 January 2008 - 14:10

bo to taki sam walek jak z aukcja "gry i filmy na twoim nano" co jest na allegro. a admini serwisu aukcyjnego traktuja moje napomnienia strumieniem cieplym parabolicznym...

#11 szturm

szturm
  • 156 posts

Posted 17 January 2008 - 17:58

Ech, nie chcę nic mówić, ale spójrzcie na komentarze kupujących. Czy ludzie są naprawdę aż tak naiwni?

#12 Jarperto

Jarperto
  • 175 posts
  • SkądGliwice/Wrocław

Posted 17 January 2008 - 18:10

sa. naciagaczy jest moze wiele, ale nie byloby ich, gdyby nie ludzie, ktorzy kupia najwiekszy balach, nawet jezeli latwiejsza droga jest zadanie pytania wyszukiwarce google.

#13 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 17 January 2008 - 18:14

Takie cóś powinno być w Polsce możliwe... Ludzie szukają rozwiązań, bo sami nie potrafią tego obejść... Nie dziwie się. Sam męczyłem się z miesiąc, aż znalazłem to forum;) Znaleźli się cwaniaki, które chcą to wykorzystać. To jest właśnie smutne:(

#14 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 posts
  • SkądSłupsk

Posted 17 January 2008 - 18:40

konto założyć to pryszcz. ja po znalezieniu ( co zajeło mi 2 min). posta o zakładaniu zrobiłem w 5 min konto. ale mnie denerwuje trudna dostępność gift cardów (US) w polsce ja nie moge się doczekać iTS w polsce bo tak wyjdzie na tylke samo kasy bo u jakiegoś kolesia za kartę $25 placę jak za $32 to na polskie ceny by było tak samo a i mniej fatygi no i oczywiście lagalnie i ludziew kupowali by nie tylko gry i video ale i muzyke

#15 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 January 2008 - 19:44

a z jakiej racji maja byc w polsce dostepne giftcardy? nie mozesz ich legalnie wykorzystac wiec ich tu nie ma. jak bedziesz mial itms w polsce to bedziesz mial polskie ceny. taniej niz 4zl za utwor nie bedzie. to skutecznie zmniejszy sprzedaz.

#16 Rufus_333

Rufus_333
  • 30 posts

Posted 17 January 2008 - 21:35

Jak to bywa w naszym pięknym kraju jak jeden zobaczy, że ktoś naciąga ludzi i mu to się udaje to zamiast coś z tym zrobić to robi tak samo :
http://www.allegro.p...nes_store_.html
ten ma chociaż tańsze
a co do giftcard w Polsce to uważam że szybko ich się nie doczekamy ale przynajmniej można płacić PeyPalem a wiele osób w Polsce ma już PeyPal ( niestety ja nie mam :( )

#17 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 posts
  • SkądSłupsk

Posted 17 January 2008 - 21:57

chdzi mi że niektórzy oferują kody giftcarda do iTS np w US a ja dałbym te 4zł za kawałek ale żeby był legalny a na iTS US to ja kupuje jedynie gry i wideo bo ja niepzepadam za p2p i temu pochodnym ~migrena powinno być tak że jak będzie iTS Poland to powinny być w polsce giftcardy dostępne

#18 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 17 January 2008 - 22:20

Jak to bywa w naszym pięknym kraju jak jeden zobaczy, że ktoś naciąga ludzi i mu to się udaje to zamiast coś z tym zrobić to robi tak samo :
http://www.allegro.p...nes_store_.html
ten ma chociaż tańsze
a co do giftcard w Polsce to uważam że szybko ich się nie doczekamy ale przynajmniej można płacić PeyPalem a wiele osób w Polsce ma już PeyPal ( niestety ja nie mam :( )

Dałem do Allego jako naruszenie zasad...

#19 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 17 January 2008 - 23:16

I co z tego że im raportujemy jak i tak to mają gdzieś. Aukcje cały czas wiszą. I co ciekawe się sprzedają. Debile z Allegro widocznie nie wiedzą co to jest. Może zgłosić Allegro do Apple że pozwala na takie rzeczy :)

#20 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 January 2008 - 23:46

jak wspominalem - cieplym parabolicznym... za 4zl od kawalka to czesciej mi sie oplaca bardziej isc do sklepu i kupic plytke - zazwyczaj odpowiada mi 1/3 utworow z plyty co daje ~cene plytki przy stawce 4zl. a giftcardy nie beda potrzebne jak bedziemy mieli sklep bo bedzie mozna placic karta. bez kombinowania. :) paypalem mozna placic tylko jezeli jest zalozony na osobe mieszkajaca w kraju skojarzonym z regionem itms. tak wiec konto paypal na polaka odpada.

#21 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 posts
  • SkądSłupsk

Posted 18 January 2008 - 11:31

ja inaczej uważam taki jeden z droższych przykładów:
płyta Red Hot Chili Peppers: stadium arcadium- 28 utworów | cena 89zł
jeden kawałek | cena 89/28=3,17zł
mi podoba się jedynie 14 utworów ale normalnie nie można kupić więc w iTS: | cena 14*4=56zł]
w dzisiejszej promocji iTS: oszczędzasz |89zł-56zł=33zł[/b] :) :) :) :)
i nie muszę się nigdzie ruszać :)

#22 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 18 January 2008 - 16:31

sony/bmg sprzedaje takie dwupaki w ordynarnej papierowej kopercie. Każdy dwupak to dwie płyty konkretnego artysty. Ja kupiłem dzisiaj w sklepie dla idiotów Alison Moyet dwie pierwsze płyty. Koszt 29 zł. Czyli 14.50 za sztukę. A obok na półce te same płyty w osobnych plastikowych nieekologicznych pudełkach każda 50 zł. czyli 100 zł - 29 zł = 71 zł. Zaoszczędziłem dzisiaj 71 zł !!!

#23 Rufus_333

Rufus_333
  • 30 posts

Posted 18 January 2008 - 18:46

Zawsze zostaje BearShare ale jak wszyscy wiemy to jest również nielegalne a więc podsumowójąc w Polsce nie obpłaca się działać zgodnie z prawem. Bo szczerze kto nawet jak by już miał te iTS w Polsce kupił by tam utwór za nawet 4zł jak może go ściągnąć ...

---- Dodano 18-01-2008 o godzinie 20:47 ----
A co do aukcji to chłop sprzedał 5 sztuk ...

#24 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 18 January 2008 - 19:17

Ja bym kupił w iTunes Store, żeby być w porządku wobec prawa i żeby artsta dostał pieniądze za swoją pracę.

#25 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 January 2008 - 21:08

do tego wlasnie zmierzam. polskie itms nie generowaloby takich zyskow zeby usprawiedliwiac jego otwarcie. ceny musialyby byc konkurencyjne dla wysilku wkladanego w sciagniecie tego samego utworu z internetu + niepewnosci zwiazanej z lamaniem prawa. 4 (albo co bardziej prawdopodobne 5) zl nie spelnia tych warunkow. owszem koszty utrzymania by sie pewnie zwrocily ale zyski raczej by byly mizerne.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users