Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5s nie reaguje, nie włącza się

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 cinamonu

cinamonu
  • 1 posts

Posted 03 December 2016 - 21:26

Witam serdecznie,

Mam taki problem - odkupiłam używanego iPhone'a 5s. Odbierałam go oczywiście osobiście i wszystko było pięknie dopóki się nie rozładował. Sprzedający poinformował mnie, że bateria nie trzyma najlepiej, ale i tak się na niego zdecydowałam. Do zestawu nie była dołączona ładowarka, więc jednoczasowo zamówiłam oryginalną ładowarkę. Sprzęt się oczywiście rozładował w przeciągu niecałego dnia (w środę) i takiego go pozostawiłam. Dziś przyszła ładowarka, szczęśliwa podłączyłam pod ładowanie, pokazała się ikonka ładowania i potem nic, zero reakcji. Próbowałam innego gniazdka, innej ładowarki, resetowałam (home+usypianie), próbowałam podłączyć do iTunes i zupełnie nic :(. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to może być za usterka i jak próbować to naprawić (czy w ogóle się opłaca)?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 posts
  • SkądKatowice

Posted 03 December 2016 - 21:37

Może to bateria, może co innego, kto wie? Oddaj telefon do porządnego serwisu.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 posts

Posted 03 December 2016 - 21:58

pewnie uszkodzony układ U2. Swoją drogą podziwiam osoby, które szukają okazji :) ile trzeba mieć kasy żeby móc z czystym sumieniem "topić" tysiące. Jesteśmy za biedni na rzeczy tanie. 

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#4 piteros82

piteros82
  • 55 posts

Posted 03 December 2016 - 23:26

Czasem po całkowitym rozładowaniu i podłączeniu ładowarki trzeba nawet czekać z 15min za nim się włączy

#5 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 posts
  • SkądKatowice

Posted 04 December 2016 - 02:15

Ale to raczej w przypadku telefonu, który rozładował się kilka dni lub jakiś czas temu a nie przed chwilą.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#6 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 04 December 2016 - 11:27

Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to może być za usterka i jak próbować to naprawić (czy w ogóle się opłaca)

Ja mogę powiedzieć. Uszkodzony jest układ U2 na płycie głównej. Należy go wymienić. Koszt takiej naprawy to 300 złotych.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#7 jointpocket

jointpocket
  • 179 posts

Posted 04 December 2016 - 15:19

Ja tak miałem w 2,5 letnim iPhonie 5s.Po rozładowaniu musiałem czekać ponad 30min aby sie włączył.Gdy podłączałem ładowarkę 12W od iPada,włączał sie bardzo szybko.Moze to jednak rzeczywiście mocno zużyta bateria?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users