Cześć!
2 tygodnie temu wymieniałam ekran w moim iPhone 6, wybrałam polecany przez wiele osób punkt we Wrocławiu. Już od wielu lat jestem posiadaczką iPhone, konieczność wymiany ekranu pojawiła się pierwszy raz. Mimo sceptycznego nastawienia, oddałam go do naprawy, odebrałam jeszcze tego samego dnia. Dostałam 3 miesiące gwarancji.
Już następnego dnia z telefonem zaczęło się coś dziać. Co jakiś czas - czasem 5, czasem 3 razy w ciągu dnia - często gdy wchodziłam z dworu do pomieszczenia, ale nie tylko, ekran zaczął zachowywać się przez jakiś czas tak, jakbym w niego klikała wiele razy z rzędu, raz za razem, gdy tego nie robiłam. Chodzi o sam środek ekranu. Zdarza się to i podczas sprawdzania poczty, podczas pisania SMS, czy na messengerze, a także podczas przeglądania instagrama.
Pobrałam najnowszą aktualizacje każdej z aplikacji, a także telefonu. Próbowałam go wyłączać na noc, albo rozładowywać do 0 i ładować. Nic to nie pomogło, problem jest cały czas, z różną częstotliwością.
Nadmienię też, że mam bardzo mało wolnej pamięci w telefonie, ale czy to mogłoby być powodem takiego zachowania?
Chciałam udać się z tym problemem do tego miejsca, gdzie naprawiali mi ekran, ale czasami "samoczynne klikanie się ekranu" powtarza się co 5 godzin, a czasami co 30 minut, także w sumie nie wiem, czy jest sens...
Może ktoś tutaj zna się na tyle i powie mi, co mogłabym zrobić i co jest przyczyną tego problemu?
Byłabym bardzo wdzięczna za każdą pomoc, bo jestem w tych sprawach totalnie "zielona", a póki co telefon, który ma być raczej niezawodny, zachowuje się jak z niskiej półki..
Pozdrawiam!
dołączam video, jak to klikanie wygląda: http://pl.tinypic.com/r/2eukgmc/9