Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone6 samoczynne "klikanie się" wyświetlacza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 mesaya

mesaya
  • 7 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 03 grudnia 2016 - 20:07

Cześć!

2 tygodnie temu wymieniałam ekran w moim iPhone 6, wybrałam polecany przez wiele osób punkt we Wrocławiu. Już od wielu lat jestem posiadaczką iPhone, konieczność wymiany ekranu pojawiła się pierwszy raz. Mimo sceptycznego nastawienia, oddałam go do naprawy, odebrałam jeszcze tego samego dnia. Dostałam 3 miesiące gwarancji.

Już następnego dnia z telefonem zaczęło się coś dziać. Co jakiś czas - czasem 5, czasem 3 razy w ciągu dnia - często gdy wchodziłam z dworu do pomieszczenia, ale nie tylko, ekran zaczął zachowywać się przez jakiś czas tak, jakbym w niego klikała wiele razy z rzędu, raz za razem, gdy tego nie robiłam. Chodzi o sam środek ekranu. Zdarza się to i podczas sprawdzania poczty, podczas pisania SMS, czy na messengerze, a także podczas przeglądania instagrama.

Pobrałam najnowszą aktualizacje każdej z aplikacji, a także telefonu. Próbowałam go wyłączać na noc, albo rozładowywać do 0 i ładować. Nic to nie pomogło, problem jest cały czas, z różną częstotliwością. 

Nadmienię też, że mam bardzo mało wolnej pamięci w telefonie, ale czy to mogłoby być powodem takiego zachowania? 

Chciałam udać się z tym problemem do tego miejsca, gdzie naprawiali mi ekran, ale czasami "samoczynne klikanie się ekranu" powtarza się co 5 godzin, a czasami co 30 minut, także w sumie nie wiem, czy jest sens...

Może ktoś tutaj zna się na tyle i powie mi, co mogłabym zrobić i co jest przyczyną tego problemu?

Byłabym bardzo wdzięczna za każdą pomoc, bo jestem w tych sprawach totalnie "zielona", a póki co telefon, który ma być raczej niezawodny, zachowuje się jak z niskiej półki..

Pozdrawiam!

dołączam video, jak to klikanie wygląda:    http://pl.tinypic.com/r/2eukgmc/9

#2 krissolek

krissolek
  • 431 postów
  • SkądLubań/Wrocław

Napisano 03 grudnia 2016 - 20:11

Samoczynne klikanie oraz brak reakcji na dotyk jest powszechnie znaną usterką tego modelu telefonu. U Ciebie sprawę komplikuje fakt, że ekran był wymieniany - w dodatku przez (prawdopodobnie) nieautoryzowany serwis. 

Nie wiadomo więc co jest tak na prawdę przyczyną. Skoro problem pojawił się po wymianie - po prostu zanieś im telefon wraz z nagranym filmikiem na którym ekran "klika". Ważne jest aby na filmiku znajdował się numer seryjny urządzenia. 

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2016 - 11:53

Przyczyną jest uszkodzony ekran albo uszkodzony układ dotyku na płycie głównej. Wróć do tego serwisu i niech wymienią ekran na kolejny, to powinno rozwiązać problem.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 12:19

Jak nazywa się dokładnie ten układ o dotyku? Od ładowania to u2 a dotyk?

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#5 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2016 - 12:37

U2402 jeśli dobrze pamiętam ale mogę się mylić. Jeśli to istotne to jutro w pracy potwierdzę u osoby, która to lutuje więc wie.

#6 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 12:43

Często temat się przewija ostatnio dlatego chciałem doprecyzowac

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 19:02

Samoczynne klikanie oraz brak reakcji na dotyk jest powszechnie znaną usterką tego modelu telefonu. ..

To nie jest "powszechnie znana usterka tego modelu telefonu", tylko powszechnie znany przypadek niewłaściwego obchodzenia się z telefonem przez Użytkownika lub przez kiepski serwis.

• assaabloy lubi to

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 assaabloy

assaabloy
  • 128 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 20:39

To nie jest "powszechnie znana usterka tego modelu telefonu", tylko powszechnie znany przypadek niewłaściwego obchodzenia się z telefonem przez Użytkownika lub przez kiepski serwis.

dokladnie tak , a objawia sie to zazwyczaj jak telefon jest narazony na zginanie wtedy chip doslownie sie odkleja od plyty glownej powstaja zimne luty najprosciej to wytlumaczyc brakuje przejscia i dzieja sie jaja 

czyli najprosciej mowiac efekt ten to efekt tzw zgietego iphona 

Użytkownik assaabloy edytował ten post 04 grudnia 2016 - 20:39

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 grudnia 2016 - 20:40

Dokładnie tak. Zginanie i upadki to przyczyny tej usterki.

#10 mesaya

mesaya
  • 7 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 04 grudnia 2016 - 22:02

Telefon praktycznie cały czas noszę w torebce, także raczej nie jest to spowodowane zginaniem, lecz upadkiem wskutek czego ekran się zbił. Aczkolwiek zapamiętam sobie na przyszłość, żeby unikać wszelkiego zginania!

W takim razie, czy usterka ta zniknie, jeśli ponownie w serwisie wymienią mi ekran?

Napisałam emaila do serwisu w którym wymieniali mi ekran i odpisali, że wymienią panel w ramach gwarancji. 

#11 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 22:12

Telefon praktycznie cały czas noszę w torebce, także raczej nie jest to spowodowane zginaniem, lecz upadkiem wskutek czego ekran się zbił. Aczkolwiek zapamiętam sobie na przyszłość, żeby unikać wszelkiego zginania!

W takim razie, czy usterka ta zniknie, jeśli ponownie w serwisie wymienią mi ekran?

Napisałam emaila do serwisu w którym wymieniali mi ekran i odpisali, że wymienią panel w ramach gwarancji. 

Trzymamy kciuki (za Ciebie), żeby po kolejnej wymianie ekranu telefon działał jak należy. Jeżeli problem jest w uszkodzonej płycie głównej to wymiana ekranu nie pomoże, a serwis może utrzymywać, że to nie jego wina, że są jeszcze jakieś dodatkowe uszkodzenia (nieobjęte uzgodnioną za naprawę ceną).

Użytkownik bee3 edytował ten post 04 grudnia 2016 - 22:14

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych