Cześć !
Właśnie moja pierwsza appka pojawiła się w AppStore
Gra nosi tytuł "Smart Owl Maths" - https://itunes.apple.com/us/app/id1179797021 Polega na wpisaniu prawidłowego wyniku układu równań, który składa się z obrazków. Jeśli udzielimy prawidłowej odpowiedzi, to odblokujemy kolejny etap. Aktualnie dostępnych jest 40 poziomów. Zadania wymyślone są przeze mnie, więc mam nadzieję, że wszystkie są poprawne - sprawdzałem w Wolframie, czasami możliwych jest kilka odpowiedzi. Cała grafika powstała w Inkscapie.
Appka wyświetla reklamy od AdMob'a - baner oraz pełnoekranową, która pojawia się przy wyborze etapu, a także po udzieleniu złej odpowiedzi, jeśli zostanie potwierdzona przyciskiem.
Wypuściłem taką appkę, ponieważ chciałbym zobaczyć jak to jest zrobić to po raz pierwszy Wcześniej zacząłem pracować nad bardziej zaawansowanymi aplikacjami. Niestety, brakuje mi jeszcze umiejętności, żeby wyglądały tak jak chcę.
W wolnych chwilach (o które ciężko) staram się uczyć Swift'a, w którym appka powstała.
Jest to dla mnie pewnego rodzaju sukces.
Mobilne appki zapragnąłem pisać już ponad rok temu - zaczynając od Android Studio na powolnym lapku z Windows'em - okropne przeżycie.
Szybko się zorientowałem, że skoro lubię Apple, to muszę jak najszybciej chwycić za iOS. Dlatego też w zeszłym roku wyjechałem na wakacje do pracy w Szkocji, co pozwoliło zarobić mi na dobrego maca
Niestety, od razu po pracy trzeba było wrócić na studia... czasu brakowało, a w międzyczasie w kwietniu postanowiłem, że wyjadę na studia z Erasmusa, którego ciężko wywalczyłem na uczelni. Oczywiście, żeby jakoś przeżyć w Hiszpanii, do której zachciałem jechać, to na wakacje musiałem wyjechać do pracy - znów do Szkocji, ale po 4 dniach przeniosłem się do Anglii. Co najśmieszniejsze drugi rok z rzędu pracowałem jako szef kuchni, nie mając doświadczenia
Wreszcie! w Hiszpanii udało mi się "napisać" pierwszą appkę, którą Wam przedstawiam i gorąco zachęcam do pobierania!
Bardzo proszę o komentarz oraz rady.
Chętnie dowiedziałbym się, gdzie mogę pisać, żeby także udostępnili tę apkę
PS. Update już czeka na review (zmieniona klawiatura, która na 4s zasłaniała ekran oraz kilka drobnych błędów).
Postaram się niedługo przepisać na Android'a.