Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przeglądarki nie logują prawidłowo do banku Peako

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 bmac

bmac
  • 4 posts

Posted 01 December 2016 - 23:16

Witam,

Zakupiłem najnowszego mac booka pro z touch barem -mac os sierra- i mam problemy z zalogowaniem do bankowości internetowej pekaobiznes24 oraz pekao24.

Generalnie jest rożnie, czy to FF, czy safari, raz zaloguje, raz wraca do loginu a innym razem zaloguje, ale po kliknięciu w cokolwiek automatycznie kończy sesje...

Na Windowsie wszystko hula jak złoto, na maszynie Oracle vm i os sierra tez działa bez problemu... tzn mogę się zalogować i słać przelewy. Tylko na macu mam totalny random.. Raz mogę się zalogować i zrobić przelew, a za chwile jak wyżej... Czy to normalne? Czy może kwestia ustawień systemowych? Czy ktokolwiek z was posiada konto w banku pekao i udało mu się rozwiązać problem?

Pozdrawiam!

#2 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 02 December 2016 - 02:14

Ponieważ rzecz nadal dotyczy przeglądarek, czyli programów, to przenoszę, póki co. Poprawiam też tytuł, bo ten nieśmiertelny „problem” o pomstę już woła.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#3 bmac

bmac
  • 4 posts

Posted 02 December 2016 - 10:39

Dzięki za przeniesienie tematu!

Ponawiam pytanie, czy któryś z forumowiczów korzysta z bankowości pekao ze 100% powodzeniem w logowaniu do systemu - oczywiście na macos ?

Na moim macbooku pro jest totalny random, tak jak opisałem wyżej. Dzwoniłem już do banku ale problem nie został rozwiązany. Może jest  to kwestia ostawień przeglądarki lub systemu?

Pozdrawiam

#4 msdiesel

msdiesel
  • 64 posts
Posted 02 December 2016 - 12:41

Ja loguje się do pekaobiznes24 bez żadnego problemu. Macbook pro 13 początek 2015.

Z tego co pamiętam przy pierwszym logowaniu trzeba było pobrać "Komponent obsługi podpisu elektronicznego" czy coś takiego.

Pobrałeś go??

Macbook Pro i7 2.5 Ghz, 10Gb Ram, 750 hdd (late 2011) => Macbook Pro 13,3 i5 2.9 Ghz, 16 GB Ram, 256 ssd (early 2015) oraz PC Win 7 x64,
iPhone 3gs, IPhone 6 i iPad 4

#5 bmac

bmac
  • 4 posts

Posted 02 December 2016 - 14:35

Tak, pobrałem i zainstalowałem. Na macu ten komponent instaluje się "globalnie" w systemie, a na Windowsie w przeglądarce.

No i motyw jest taki, ze raz uda mi się zalogować a innym razem już nie. Wszystko tak jak opisałem wyżej: wraca mnie na stronę logowania lub tuz po zalogowaniu wylogowuje mnie.

msdiesel - mógłbyś sprawdzić jaka date ma twój komponent? - w FF w dodatkach. Mój ma ostatnia aktualizacje marzec 2013.

Firefoxa mam zsynchronizowanego z tym windowsowskim i nie wiem czy to nie powoduje jakiś problemów...

#6 msdiesel

msdiesel
  • 64 posts
Posted 02 December 2016 - 14:45

Mój ma datę 9 marca 2013.

Ja zawsze loguje się przez Safari bo coś kojarzę, że chyba też miałem na początku jakieś problemy z FF - ale nie jestem pewien.

Macbook Pro i7 2.5 Ghz, 10Gb Ram, 750 hdd (late 2011) => Macbook Pro 13,3 i5 2.9 Ghz, 16 GB Ram, 256 ssd (early 2015) oraz PC Win 7 x64,
iPhone 3gs, IPhone 6 i iPad 4

#7 bmac

bmac
  • 4 posts

Posted 02 December 2016 - 17:06

Date komponentu mamy taka sama. Czyli dupa zbita.. u mnie dalej na FF raz działa raz nie - a na safari nie działa wcale. Tez masz wersje systemu Sierra?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users