Mam taki głupi problem... Mianowicie pracuję na Macu w pakiecie Office i przychodzi mi drukować duże pliki, po 200-300 stron. Wszystko fajnie do czasu końca papieru w drukarce (HP). Wtedy drukarka sobie oczywiście staje, bo nie ma na czym drukować. Ładuję jej grzecznie papier i co? I się głowię jak mam kontynuować drukowanie, gdy na drukarce wisi błąd i nie chce drukować dlatego. Błędu nie mogę skasować z poziomu drukarki, bo równa się to z usunięciem pozycji na liście drukowania. Na Windowsie wyskakiwało takie fajne okienko z komunikatem o braku papieru i przyciskiem "kontynuuj drukowanie", a na Macu takiego bajeru nie znalazłem.
Może ktoś był w podobnej sytuacji i rozwiązał to jakoś? No przecież nie będę co drukowanie sprawdzał, czy mam wystarczającą ilość papieru... ba! Nawet czasem mi podajnika całego nie starczy na jedno drukowanie...

Koniec papieru w drukarce i chęć kontynuowania drukowania
Napisano 29 listopada 2016 - 22:57
Napisano 30 listopada 2016 - 00:05
A jak drukujesz to nie wyskakuje Ci ikonka drukarki w docku ?
Jeśli nie to pref. systemowe -> drukarki i skaner - > drukarka / otwórz kolejkę drukarki -> wielki zielony przycisk "wznów"
- Piotr X lubi to
Napisano 30 listopada 2016 - 06:31
Napisano 30 listopada 2016 - 07:48
Mam to samo z HP 1102w. W starszych sterownikach (coś około Mountain Liona 10.8.3 jeśli dobrze pamiętam) była taka funkcjonalność, że drukarka po "wyczuciu", że papier został dołożony wznawiała drukowanie. Komunikat wyskakiwał, wystarczyło włożyć papier i kliknąć OK. Od któregoś update ML już jest tak jak obecnie i jedyne co się da to pilnować ilości papieru lub drukować mniejszą ilość stron jednocześnie
Serwis i (roz)budowa stacji roboczych Apple
Masz problem z Makiem Pro? Brakuje mu mocy?
Pisz lub dzwoń: 501211594
Napisano 30 listopada 2016 - 07:50
Może jednak ktoś ma jakąś opcje na to?
Napisano 30 listopada 2016 - 10:07
Na moim Xeroxie wystarczy po załadowaniu papieru wcisnąć jeden migający guziczek. Na urządzeniu. I drukowanie się wznawia.
Napisano 30 listopada 2016 - 10:22
Mam to samo z HP 1102w. W starszych sterownikach (coś około Mountain Liona 10.8.3 jeśli dobrze pamiętam) była taka funkcjonalność, że drukarka po "wyczuciu", że papier został dołożony wznawiała drukowanie. Komunikat wyskakiwał, wystarczyło włożyć papier i kliknąć OK. Od któregoś update ML już jest tak jak obecnie i jedyne co się da to pilnować ilości papieru lub drukować mniejszą ilość stron jednocześnie
W P1102W na maku żeby wznowić drukowanie po braku papieru trzeba podnieść i zamknąć klapę tonera. To samo robimy jak drukujemy w dupleksie i przełożymy papier. Klapkę otworzyć, zamknąć i drukowanie się kontynuuje. Nie chce brzmieć jak jakiś leśny dziadek, ale takie info znalazłem kiedyś w instrukcji
Napisano 30 listopada 2016 - 12:16
To jest ciekawa opcja.. Przetestuję i dam znać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych