Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Stłuczony ekran --> połącz z itunes --> brak dostępu do komputera zsynchronizowanego z itunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ann Nann

Ann Nann
  • 3 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 23:06

Witajcie,
Mam problem, kilka miesięcy temu stłukłam ekran w iphone 6s, przez kilka dni działał z problemami, ale dawał rade zadzwonić i wysłać krótka wiad, później padł czytnik linii papilarnych i niestety problem był z odblokowaniem, przy odrobinie szczęścia szło odblokować go kodem ale pewnego dnia wyskoczył komunikat iphone zablokowany spróbuj za 50min i po tych 50 minutach wyskakuje połącz z itunes. Niestety nie mam dostępu do komputera z którym była robiona synchronizacja ( o ile w ogóle była) (tel był kupiony w styczniu)).

Od czego zacząć? czy jak wymienie szybke dam rade coś z tym zrobić? zależy mi bardzo na danych które są na tym tel. Może w ispot pomogą?

Błagam doradźcie

#2 roth

roth
  • 109 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 23:15

Bez działającego ekranu nie zrobisz nic

#3 Ann Nann

Ann Nann
  • 3 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 23:21

czyli zacząć od naprawy ekranu? a nie stracę wtedy wszystkiego co jest na tym telefonie? co dalej jak już będę miała naprawiony ekran?

#4 Piotr X

Piotr X
  • 123 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 listopada 2016 - 23:22

czyli zacząć od naprawy ekranu? a nie stracę wtedy wszystkiego co jest na tym telefonie? co dalej jak już będę miała naprawiony ekran?

Dopiero jak naprawisz ekran będziesz wstanie nadać autoryzację na telefon w komputerze. Inaczej nie zrobisz kopii. Ratuje Cię kopia danych na iCloud.

#5 Ann Nann

Ann Nann
  • 3 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 23:51

z kopią danych na icloud też kiepsko, zdj się nie kopiowały... :/ da się jakoś to zrobić bez kopii zapasowych i z nie zrobiona synchronizacja albo z brakiem dostępu do zsynchronizowanego komputera?

#6 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 29 listopada 2016 - 01:03

z kopią danych na icloud też kiepsko, zdj się nie kopiowały... :/ da się jakoś to zrobić bez kopii zapasowych i z nie zrobiona synchronizacja albo z brakiem dostępu do zsynchronizowanego komputera?

ile razy można pisać to samo? czego Ty nie rozumiesz z postu #2 ???

• Giallorosso lubi to

#7 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2016 - 10:45

Nawet z działającym ekranem nic nie zrobisz. Jeśli pojawił się komunikat połącz z iTunes to oznacza, że ktoś kilkanaście razy źle wpisał kod blokady. Teraz nie ma już możliwości odzyskania danych z telefonu. Można go tylko naprawić i odtworzyć oprogramowanie ale do danych dostępu nie będzie.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#8 strefagti

strefagti
  • 124 postów
  • SkądMannschaft Krosno

Napisano 09 marca 2017 - 09:37

Dziwny przypadek dzisiaj się przytrafił mojej córce w 5S! Obudziła się rano i "iPhone jest zablokowany połącz z iTunes".

Oczywiście żadnych błędnych prób wpisywania kodu nie było. Próbuje odtwarzać go i z powrotem to samo!

Ekran co prawda jest rozbity od dłuższego czasu ale nie było z nim żadnych problemów. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 marca 2017 - 09:54

Wprowadź w DFU i odtwórz oprogramowanie. Podejrzewam, że uszkodził się ten rozbity dotyk i "sam wpisuje" kod.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych