Cześć, to mój pierwszy post na tym forum i od razu z prośba o pomoc.
Sytuacja wygląda następująco: W związku z tym, że żona używa IPhona, wziąłem sobie jej poprzedni tel Lumia 830. Skasowałem z telefonu kontakty, zresetowałem i zacząłem sobie korzystać tylko, że po skasowaniu kontaktów z Lumii, zniknęły wszystkie kontakty z Iphona i Ipada żony. Odtworzyłem tel z kopii zapasowej i wszystkie kontakty pojawiły się na jakies 2 min, po czym znowu zniknęły. na chwilę obecną wyłączyłem możliwość łączenia iphona z internetem i jest ok, ale jak tylko włączę wifi albo dane komórkowe, kontakty od razu znikają. Domyślam się, że Iphone synchronizuje się z kontem Outlook, z którego usunęły się kontakty jak je wywalałem z Lumii i pobiera to co tam jest czyli nic. W iphonie ustawione są konta outlook i icloud (ten sam id ........@hotmail.com).
Jak chcę wyłączyć w Iphonie synchronizację z outlookiem to usuwa mi kontakty, to samo jak chcę usunąć to konto.
Przywrócić kontaktów na icloud.com i outlook.com się nie da. Nie wiem dlaczego ale nie mogę ich także zsynchronizować z Windows Contacts przez Itunes - niby się synchronizuje ale kontakty się nie zapisują w katalogu Kontakty.
Korzystam z PC - Windows 10, Iphone 5s, ios10
Please Help!!