Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie działają 2 kamery i lampa po wymianie LCD iPhone 5

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Artur Wiktor Koszur

Artur Wiktor Koszur
  • 5 posts

Posted 24 November 2016 - 18:05

Po wymianie LCD nie działa przedni ani tylni aparat wraz z lampą błyskową. Na aparacie tylnym pojawiło się wgniecenie czyli musiałem czymś dźgnąć. Wymiana tylnego aparatu wystarczy?

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 25 November 2016 - 10:25

Jeśli nie działają oba aparaty to podejrzewam, że wyrwałeś jakieś elementy z płyty.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 Artur Wiktor Koszur

Artur Wiktor Koszur
  • 5 posts

Posted 28 November 2016 - 23:15

Wszystko jest takie jak powinno, przedni aparat zadziałał na jeden dzień po czym znowu nie działa..

#4 Piotr X

Piotr X
  • 123 posts
  • SkądGdynia

Posted 28 November 2016 - 23:23

Wszystko jest takie jak powinno, przedni aparat zadziałał na jeden dzień po czym znowu nie działa..

Jeżeli coś nie działa, a działało, to znaczy, że jest zepsute. Sorry za cynizm ale z czym innym niż z własnoręczną naprawą powiążesz to zdarzenie?

#5 Artur Wiktor Koszur

Artur Wiktor Koszur
  • 5 posts

Posted 28 November 2016 - 23:28

Chodziło mi o to, że po naprawie aparat przedni działał przez dzień i bez mojej ingerencji znów tylko czarny ekran w aplikacji aparatu i każdej innej. Po prostu chciałem wykluczyć uszkodzenie elementów na płycie głównej, może ktoś ma jakiś pomysł w czym tkwi problem.

#6 Damien Karras

Damien Karras
  • 284 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 November 2016 - 23:31

W przeprowadzonej naprawie, najpewniej. Niestety, ale łatwo o uszkodzenie, może coś naderwałeś i dopiero z czasem objawiło się to w ten sposób...  :(

Edited by Damien Karras, 28 November 2016 - 23:32.

Jak pomogłem, kliknij w Lubię to! ;)

#7 Artur Wiktor Koszur

Artur Wiktor Koszur
  • 5 posts

Posted 28 November 2016 - 23:40

Ehh.. No to trudno, zamówię tylną kamerę i zobaczę co będzie. Przynajmniej nauczyłem się czegoś po tej "naprawie" i na pewno będę podchodził do takich rzeczy delikatniej. Dzięki za pomoc! :) 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users