Usunięcie PINu z karty SIM
Napisano 15 stycznia 2008 - 23:16
Napisano 15 stycznia 2008 - 23:19
Napisano 15 stycznia 2008 - 23:24
Przy pomocy iPhona wołania o PIN nie mogę na niej wyłaczyć
W tym zdaniu miałem na myśli, że to na mojej karcie niestety nie działa, jest na niej jakiś kod blokujący i normalnym sposobem się tego chyba nie ruszy dlatego też zapytałem czy są inne sposoby, o których być może nie wiem. Na innym telefonie tez znalazłem opcje "usuń PIN" ale w odpowiedzi dostawałem coś w stylu "usługa niedostępna"/"usługa zablokowana".
Napisano 16 stycznia 2008 - 01:02
Może się nie precyzyjnie wyraziłem:
W tym zdaniu miałem na myśli, że to na mojej karcie niestety nie działa, jest na niej jakiś kod blokujący i normalnym sposobem się tego chyba nie ruszy dlatego też zapytałem czy są inne sposoby, o których być może nie wiem. Na innym telefonie tez znalazłem opcje "usuń PIN" ale w odpowiedzi dostawałem coś w stylu "usługa niedostępna"/"usługa zablokowana".
Dzwonilem wczoraj w tej sprawie do Orange

Napisano 16 stycznia 2008 - 17:32
Witam
problem chyba pare razy pokrótce omawiany ale mimo to postanowiłem stworzyć nowy temat. W ostatnim czasie stosunkowo często mój iphone traci zasięg (tak mi sie przynajmniej wydaje) i w skutek tego jestem zmuszony wpisywać za każdym razem kod PIN w celu odblokowania karty. Karte sim mam około 3-4 lat, abonament w Orange. Przy pomocy iPhona wołania o PIN nie mogę na niej wyłaczyć, na innym telefonie (Nokii) też nic z tego. Stwierdziłem więc, że nie jest to taka prosta sprawa. Moje pytanie brzmi czy jest to w ogóle mozliwe i jeśli tak to jak? Z góry dziekuje za pomoc
Po utracie sieci i jej powrocie musisz wpisywac PIN ???? To bzdura... Zawsze trace zasieg wchodzac do garazu czy windy i nigdy nie musialem wpisywac PIN'u. To raczej jakis niekontakt karty w zlaczu lub jej uszkodzenie. Zacznij od wyczyszczenia stykow SIM'a - moze pomoze...
pzdrw
//T
Napisano 16 stycznia 2008 - 18:46

Napisano 21 stycznia 2008 - 22:38
Napisano 21 stycznia 2008 - 22:50
Napisano 21 stycznia 2008 - 22:51
w plusie mozna wylaczyc PIN jezeli 5 cyfra na numerze karty jest > lub = 5
co ciekawe 0 jest wieksze od 5
w orange to niestety nie dziala

Napisano 21 stycznia 2008 - 23:41

Napisano 27 maja 2009 - 22:23
0 jest większe od 5 bo w systemie numeracji stosowanym w elektronice nic nie startuje od zera tylko od jedynki. Na klawiaturze masz zero na koncu. W spisie kodu asci zero jest na koncu dziesietnej numeracji stad paradoks wiekszego zera od piarki.
@domeen
tablice indeksuje sie od 0
w ascii
48 dziesietnie, 0x30 hex, znak "0",
49 dziesietnie, 0x31 hex, znak "1"
no i ascii zaczyna sie od 0
polecam wikipedie [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/ASCII]ASCII � Wikipedia, wolna encyklopedia[/url]
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych