Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Airplay nie działa? [5s 10.0.1]

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 craces

craces
  • 19 posts

Posted 16 November 2016 - 21:22

Korzystam obecnie z ios10 i nie działa mi airplay na iphone 5s. Konkretniej mówiąc próbuję połączyć go z PC za pomocą programu LonelyScreen i do przystawki tv z obslugą airplay i zadnego mi nie wykrywa. Wcześniej na ios9 LonelyScreen działał bez problemów. Jakieś pomysły ?

Drugi problem jest taki, że na drugim iP (tym razem z ios9) w ogóle nie ma ikonki Airplay, jest tylko airdrop. Jak na to zaradzic ?

#2 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 posts

Posted 17 November 2016 - 09:39

ikonka AirPlay pojawia się, jeśli w w tej samej sieci wifi znajduje się np ATV, wiec sprawdź np przystawke czy jest poprawnie połączona

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#3 craces

craces
  • 19 posts

Posted 17 November 2016 - 19:16

Przystawka jest w trybie airplay podłączona oczywiście do tej samej sieci. Komputer z włączoną usługą również jest w tej samej sieci.

#4 franelo

franelo
  • 154 posts
  • SkądKalisz

Posted 17 November 2016 - 22:17

Korzystam obecnie z ios10 i nie działa mi airplay na iphone 5s. Konkretniej mówiąc próbuję połączyć go z PC za pomocą programu LonelyScreen i do przystawki tv z obslugą airplay i zadnego mi nie wykrywa. Wcześniej na ios9 LonelyScreen działał bez problemów. Jakieś pomysły ?

Drugi problem jest taki, że na drugim iP (tym razem z ios9) w ogóle nie ma ikonki Airplay, jest tylko airdrop. Jak na to zaradzic ?

Co co niewykrywania airplay, reboot iphone zrób.

A co do pierwszej kwestii:

If you can not find AirPlay icon on your iPhone/iPad, try these steps

1. Check the firewall on your computer. You must allow LonelyScreen to communicate through Windows/Mac Firewall. 
    How to allow LonelyScreen to communicate through Windows/Mac Firewall?
  2. Check if your iDevice support AirPlay. AirPlay is supported on following iDevices.
    • iPhone 4S or newer 
    • iPad 2 or newer 
    • iPad mini or newer 
    • iPod Touch 5+ 
  3. Make sure that you have the latest software on your iOS device.
  4. Make sure that your iOS device has Wi-Fi turned on.
  5. Make sure that your computer is connected to same LAN.
  6. Reboot your iOS device.
  7. Reboot your router.
  8. Reboot your Windows or OSX.

#5 craces

craces
  • 19 posts

Posted 17 November 2016 - 22:58

Sprawdziłem firewall'a, dodalem lonely do wyjątków i nadal to samo. Pobrałem jeszcze 5kplayer, na nim również nie działa.

Reboot robiony na obu iP, nadal nic.

#6 franelo

franelo
  • 154 posts
  • SkądKalisz

Posted 18 November 2016 - 14:42

A to? 

https://support.appl.../pl-pl/HT201424

Punkt: "Nie widać ikony AirPlay"

#7 craces

craces
  • 19 posts

Posted 18 November 2016 - 15:51

Czytałem, tam jest wszystko co juz zrobiłem

#8 franelo

franelo
  • 154 posts
  • SkądKalisz

Posted 18 November 2016 - 19:27

To ja już nie mam pomysłów. Pamiętam tylko, że miałem podobnie - wszystko dobrze ustawione a ikony airplay jak nie było tak nie było. Było kilka restartów, rezetowałem ustawienia na apple tv i coś pomogło, że poszło. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users