Witam. Postaram się jak najkrócej. Jak w temacie Mac 13" Intel i5, 4GB Ram, początek 2011. Wczoraj zaczęła świrować klawiatura. Niektóre przyciski raz działały, raz nie. Czasami przejmowały funkcje z innych przycisków. Pierwsza myśł - załapał jakiś błąd więc ponowne uruchomienie i niby przez chwile dobrze ale po czasie znowu zaczyna świrować. Chcę zrobić mu format i będzie to mój pierwszy raz. Problem jednak jest taki że zaraz po wciśnięciu Power i jakichkolwiek kombinacji np. Command+R czy też alt nie dzieje się nic tzn Mac zaczyna się normalnie uruchamiać. Dodam, że klawiatura wtedy nie jest podświetlona. Podświetla się dopiero przy możliwości wpisania hasła więc czy przy uruchamianiu systemu wgl nie jest załączona? W takim razie jak wcisnąć jakąkolwiek kombinacje? Jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak jest z tą aktywnością klawiatury? Ewentualnie jak sobie z tym formatem poradzić w inny sposób? Zgranie instalki na pendrive też pewnie nic nie da bo na klawisz C przy starcie też nie reaguje. Jeśli klawiatura jest padnięta to czy jestem w stanie zrobić to przez przewodową klawiaturę od PC? Pozdrawiam
PS!!! Po podpięciu klawiatury ze zwykłego PC też na żadne skróty nie reaguje ale zauważyłem, że ona dostaje zasilanie dopiero po wyświetleniu jabłka czyli po ok. 8 sek. po wciśnięciu Powera. Zatem choćby nie wiem co to nie przyjmie żadnej kombinacji wtedy kiedy trzeba bo klawiatura jest wtedy jeszcze tak jakby nie aktywna/odłączona.
Edited by ProStypkek21, 16 November 2016 - 00:30.