Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Air vs Lenovo ThinkPad serii X1 Carbon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 meeda

meeda
  • 14 postów

Napisano 13 listopada 2016 - 22:55

Hej,

na codzien korzystam z komputera z windowsem. Obecnie musze kupic nowy komputer. Czasem korzystam na macbooka mojej zony.

Komputer wykorzystuje w podrozy, w domu, programy biurowe (msoffice etc.) i przede wszystkim ogladam duzy filmow z roznych zrodel.

Obydwa sa zblizone pod katem konfiguracji z lekka przewaga dla X1.

Jaki komputer wybrac?

• Damien Karras lubi to

#2 Piotr X

Piotr X
  • 123 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 listopada 2016 - 01:08

Hej,

na codzien korzystam z komputera z windowsem. Obecnie musze kupic nowy komputer. Czasem korzystam na macbooka mojej zony.

Komputer wykorzystuje w podrozy, w domu, programy biurowe (msoffice etc.) i przede wszystkim ogladam duzy filmow z roznych zrodel.

Obydwa sa zblizone pod katem konfiguracji z lekka przewaga dla X1.

Jaki komputer wybrac?

Nie wiem czy jest tak dalej ale Lenovo kiedyś swoje modele opierało o patenty IBM i były to bardzo fajne komputerki. Nie wiem jaki odkładnie chcesz kupić Lenovo bo jest kilka konfiguracji ale jak patrzę po Googlach to za model z i5 1.9GHz, 8GB RAMu, 256GB SSD i HD4400 grafikę płacisz tyle ile za nieco lepszego MacBooka Air http://www.cortland....nowy-model.html . Nie wiem z czego jest ten Lenovo (chociaż podejrzewam, że z plastiku) natomiast Air jest z aluminium i chociaz moze nie wygląda to jest naprawdę solidny. Programy biurowe masz tak samo, Office na maca, masz też darmowego iWork który jest kompatybilny z Officem. Filmy - VLC, każdy format, napisy. No i rzecz jasna nie musisz martwic się o antywirusy ale to jest wałkoawne w kólko :) 

Użytkownik Piotr X edytował ten post 14 listopada 2016 - 01:10

#3 Marek Andrzej.Ewski

Marek Andrzej.Ewski
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 listopada 2016 - 02:10

Kiedy kupowałem swojego pro zaczynałem od wyboru pomiędzy MacBook 12" a MacBook Air a potem MacBook Air a MacBook Pro. Stanęło na Pro ale tylko dlatego, że potzebowałem takiego do pracy jaką wykonuję. Wcześniej miałem naprawdę fajnego Della, ale jest jednak coś w tym systemie, ze jak człowiek się nauczy obsługiwać to do Windows wracać nie chce.

#4 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 postów

Napisano 14 listopada 2016 - 11:57

X1 to straszny paździerz, bardzo wiotka obudowa jak na tej klasy komputer.

#5 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 14 listopada 2016 - 19:03

Trza se zadać pytania

- kupuje mebel czy komputer?

- do czego jest mi potrzebny?

- który system operacyjny i dlaczego wybieram?

Każdy na takie pytanie odpowiada inaczej więc wszelkie porady są z gruntu nieobiektywne z punktu widzenia zainteresowanego

Użytkownik michobo edytował ten post 14 listopada 2016 - 19:04

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych