Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6s umierający przycisk home?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 kacperek1247

kacperek1247
  • 6 postów

Napisano 11 listopada 2016 - 10:59

Witam. Mam fizyczny problem z przyciskiem home: po dłuższym czasie nie wciskania go (np. po nocy) jest jakby zastany, czuć duży opór przy pierwszym wciśnięciu i jest ono bardzo głośne, trzeba użyć siły w palcu, później przycisk z impetem opada na dół. Przy kolejnych kliknieciach przycisk "układa się", czuć w tym momencie jakby coś w środku lekko blokowało jego opadanie i po kilkunastu sekundach wciskania wszystko wraca do normy. Dzieje się też tak w momencie wyjścia na dwór i zmiany temperatury: przycisk chodzi głośno, ciężko i jest to niepokojące. Nie chcę pytać czy jest z nim coś nie tak, bo jest ewidentnie, ale moje pytanie brzmi: czy to może popsuć się bardziej i mam oddawać na gwarancję skoro gwarancję mam do 9 grudnia? Czy jednak zostawić to i żyć z tym? Co się dzieje z tym przyciskiem? Dodam, że telefon był bardzo bardzo stłuczony w sierpniu i oddałem go do naprawy w iSpot i otrzymałem nowy. Do tej pory nie ściągnąłem folii z tyłu, etui, szkła ochronne, ogólnie - perełka i dlatego Nie wiem skąd ten defekt. Plus wylatuje do Nowego Jorku 30 listopada i raczej nie zdążę oddać go na gwarancję po przyjeździe do Polski i bije się z myślami czy oddawać go teraz, czy później zabulę jak za zboże za naprawę, bo przycisk umrze? Doradźcie:(
Dodam, że Touch ID działa bez zarzutu :)

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 listopada 2016 - 11:14

O problemach z przyciskiem home było wiele wiele razy. Jeśli masz nadal gwarancję to nad czym się tutaj zastanawiać?
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 kacperek1247

kacperek1247
  • 6 postów

Napisano 11 listopada 2016 - 11:21

Może podasz jakiegoś linka? Bo przeszukałem chyba całe to forum i nie znalazłem problemu podobnego do mojego nawet w starszych telefonach :)
Może podasz jakiegoś linka? Bo przeszukałem chyba całe to forum i nie znalazłem problemu podobnego do mojego nawet w starszych telefonach :)

#4 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 listopada 2016 - 11:22

Może staranniej poszukasz?!
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#5 kacperek1247

kacperek1247
  • 6 postów

Napisano 11 listopada 2016 - 11:28

Raczej poczekam na odpowiedź kogoś kompetentnego.

#6 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 listopada 2016 - 11:38

Problem z przyciskiem home jest doskonale znany już od modelu 5s więc nieudolnie szukasz! Dodatkowo jesteś leniem, bo wystarczy wpisać choćby w google!!!

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 12 listopada 2016 - 22:09

...s wylatuje do Nowego Jorku 30 listopada i raczej nie zdążę oddać go na gwarancję po przyjeździe do Polski i bije się z myślami czy oddawać go teraz, czy później zabulę jak za zboże za naprawę, bo przycisk umrze? Doradźcie:(
...

Podpowiem, że w Nowym Jorku też są autoryzowane serwisy Apple: https://locate.apple.com/us

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 makemymind

makemymind
  • 706 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 listopada 2016 - 22:55

Podpowiem, że w Nowym Jorku też są autoryzowane serwisy Apple: https://locate.apple.com/us

:D

#9 kacperek1247

kacperek1247
  • 6 postów

Napisano 13 listopada 2016 - 14:07

Będę tam nieco ponad tydzień, więc raczej nie zostawię tam telefonu :)

#10 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 13 listopada 2016 - 23:02

Będę tam nieco ponad tydzień, więc raczej nie zostawię tam telefonu :)

Jak umówisz się do geniusza w Apple Store to być może nie będziesz musiał zostawiać telefonu. Jeżeli usterka zostanie potwierdzona, to obcokrajowcom potrafią wymienić na nowy "na poczekaniu".

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#11 Piotr X

Piotr X
  • 123 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 listopada 2016 - 23:48

Miałem identyczną rzecz w iPhonie SE jak go kupiłem, chciałem reklamować le działa do tej pory chociaż czasem mocniej klika. Nie przeszkadza mi to za specjalnie.

#12 kacperek1247

kacperek1247
  • 6 postów

Napisano 13 listopada 2016 - 23:56

Jak umówisz się do geniusza w Apple Store to być może nie będziesz musiał zostawiać telefonu. Jeżeli usterka zostanie potwierdzona, to obcokrajowcom potrafią wymienić na nowy "na poczekaniu".

A to dobrze wiedzieć :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych