Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Spolszczenie norweskiej klawiatury Macbook Pro 13"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 VeAk

VeAk
  • 14 postów

Napisano 06 listopada 2016 - 13:52

Witam,

mam okazję kupić Maca Pro 13" za 4k z września tego roku early 2015, gdzie bateria ma 17 cykli, tylko z Norweską klawiaturą.

Zastanawiam się, czy nie będzie mi to przeszkadzało w użytkowaniu Maca? Ma ktoś taki wynalazek i ogarnia? (dużo piszę na komputerze).

Czy istnieje np. możliwość wymiany poszczególnych klawiszy na polskie i w ustawieniach systemu wybrać układ klawiatury polski programisty?

#2 franelo

franelo
  • 154 postów
  • SkądKalisz

Napisano 06 listopada 2016 - 16:23

Podejrzewam, że wymiana poszczególnych klawiszy powinna wystarczyć + zmiana języka w ustawieniach.

Ale musisz najpierw poszukać, czy znajdziesz do kupienia takowe. http://wefix.pl/klawisze_do_macbooka/ || http://myapple.pl/fo...ry-w-mb-pro-15/

Użytkownik franelo edytował ten post 06 listopada 2016 - 16:33

#3 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 06 listopada 2016 - 18:31

Witam,

mam okazję kupić Maca Pro 13" za 4k z września tego roku early 2015, gdzie bateria ma 17 cykli, tylko z Norweską klawiaturą.

Zastanawiam się, czy nie będzie mi to przeszkadzało w użytkowaniu Maca? Ma ktoś taki wynalazek i ogarnia? (dużo piszę na komputerze).

Czy istnieje np. możliwość wymiany poszczególnych klawiszy na polskie i w ustawieniach systemu wybrać układ klawiatury polski programisty?

Klawisze da się wymienić. W ustawieniach systemu da się wybrać układ polski programisty.

Tylko 4kpln wydaje się podejrzanie mało za prawie nową Retinę 13".

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#4 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 listopada 2016 - 18:58

Bo to pewnie komis/lombard z Pomorza - czyli polaesingowy składak po zalaniu
Fallout ...war, war never changes...

#5 Epo2006

Epo2006
  • 4 postów

Napisano 06 listopada 2016 - 19:43

Witam,

Jak dużo piszesz to znaczy masz doświadczenie i prawie na klawiaturę nie patrzysz.. więc nie będzie ci przeszkadzać co tam na klawiszach napisane. 

Układ wybierasz jaki chcesz przecież, a do polskich znaków pod lewym altem idzie się przyzwyczaić dość szybko.

#6 wopa12

wopa12
  • 52 postów

Napisano 07 listopada 2016 - 02:03

Poszukaj trochę. Retiny 13 model 2015 można było kupić poniżej 5 tys za nówkę (z USA), więc 4k za używkę to bardzo realna cena. Lepiej normalny sprzęt z pudełkiem, zwykłą klawiaturą niż zalaniec ze Skandynawii.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych