Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przełączanie/przewijanie zdjęć ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Michal Miklowski

Michal Miklowski
  • 2 postów

Napisano 05 listopada 2016 - 13:24

Witam

W tym tygodniu zakupiłem pierwszego MBP 13 i dopiero ucze się tego komputera. Wcześniej tylko windows...

Do laptopa dokupiłem dysk WD My Cloud. 

Pytanie moje jest takie... Wrzuciłem wszystkie zdjęcia z starego komputera na dysk wd i teraz jak otwieram obojętnie jakie zdjęcie na macu to otwiera się ono w podglądzie i nie ma możliwości kliknięcia np. na strzałke w prawo czy lewo żeby włączyć kolejne zdjęcie które jest w tym samym folderze.

Żeby zobaczyć następne zdjęcie to musze te wcześniej otwarte zamknąć i włączyć nowe i tak z każdym po kolei...

Próbowałem opcji 'otwórz w programie: zdjęcia' ale wtedy zdjęcie z dysku importuje się na maca... 

Może ktoś coś doradzić?

a tak na marginesie to musze napisać, że jak narazie świetne wrażenia z tak krótkiego użytkowania. Mam iphona 6s i bardzo podoba mi się to że jak telefon dzwoni to można również odebrać na macu ;) 

Pozdrawiam

#2 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 05 listopada 2016 - 15:24

http://myapple.pl/fo...o-treści/
No, i jednak wypadałoby przeczytać instrukcję obsługi/temat pomocy. To znacznie mniej pracochłonne niż założenie konta na forum, napisanie tematu i czekanie, czy ktoś z Forumowiczów raczy się tym w ogóle zająć.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#3 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1 052 postów

Napisano 05 listopada 2016 - 16:53

https://support.appl...PL&locale=en_US

czyli po prostu spacja na fotce i strzałkami przechodzisz do następnego zdjęcia

albo lepiej cmd+a w katalogu ze zdjęciami i dopiero potem spacja (to będziesz miał stykówkę)

albo jeśli chcesz otwierać w aplikacji Podgląd, to również najpierw cmd+a i albo przeciągasz zaznaczone fotki na ikonę aplikacji Podgląd na Docku, albo klikasz na zaznaczonych fotkach z cmd i wybierasz otwórz za pomocą: Podgląd.

przyzwyczaisz się.

Użytkownik ciotka_paszczaka edytował ten post 05 listopada 2016 - 16:59

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#4 Michal Miklowski

Michal Miklowski
  • 2 postów

Napisano 05 listopada 2016 - 17:39

https://support.apple.com/kb/PH18813?viewlocale=pl_PL&locale=en_US

czyli po prostu spacja na fotce i strzałkami przechodzisz do następnego zdjęcia

albo lepiej cmd+a w katalogu ze zdjęciami i dopiero potem spacja (to będziesz miał stykówkę)

albo jeśli chcesz otwierać w aplikacji Podgląd, to również najpierw cmd+a i albo przeciągasz zaznaczone fotki na ikonę aplikacji Podgląd na Docku, albo klikasz na zaznaczonych fotkach z cmd i wybierasz otwórz za pomocą: Podgląd.

przyzwyczaisz się.

DZIĘKUJE BARDZO !!!! :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych