Witam wszystkich,
Mam taki problem posiadam mini maca latte z 2012 r oraz monitor panoramiczny LG 29UM67p przez HDMI wszystko jest ok jednak nie mogę uzyskać rozdzielczości 2560x1080 max to 1080p. Po przytrzymaniu alt nie wykrywa mi takiej rozdzielczosci.
Apple zapronowało mi podłączenie po kablu DisplayPort Mini DisplayPort poniżej link jaki kabel zakupiłem
http://www.komputronik.pl/product/115697/Akcesoria/Kable_i_adaptery/Kabel_miniDisplayport_Displayport_2m_Unitek.html?gclid=Cj0KEQjwhvbABRDOp4rahNjh-tMBEiQA0QgTGvUc6AzwV3l4yjH2MCun9yphgW9Tq7vQ1C6J3KVyQF0aAqHI8P8HAQ&gclsrc=aw.ds
Monitor wykrywa kabel natomiast przechodzi w stan czarnego ekranu i krzyczy że nie wykrył połączenia.
Z tego co widzę mac rozpoznaje port thunderbolt w załączniku zdjęcie.
Czy możliwe że nowy kabel jest uszkodzony jednak monitor go wykrywa, być może końcówka Mini DisplayPort jest uszkodzona już sam nie wiem.
Czy trzeba coś zmieniać w ustawieniach po podłączeniu takiego kabla ? Tylko jak jak mam czarny ekran
Ewentualnie jakieś nowe sterowniki .Możliwe że mam uszkodzony port w macu ?
System to macOSSierra
Zaznaczę że mam port thunderbolt z piorunem w macu ale to nie przeszkadza bo pracuje jak Mini DisplayPort.
Powoli się poddaje, jedyna nadzieja w forum ![]()