Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Photo
- - - - -

Zamykanie aplikacji - pytanie

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Macmatt

Macmatt
  • 8 posts

Posted 04 November 2016 - 15:40

Powoli coraz lepiej poznaje mojego IP6S i IOS i mam pytanie zwi膮zane z zamykaniem aplikacji.

Aby zamkn膮膰 appk臋 klikam dwukrotnie home button wybieram aplikacj臋 do wy艂膮czenia i przesuwam j膮 palcem do g贸ry ekranu. Zauwa偶y艂em 偶e potem gdy znowu uruchamiam wcze艣niej wy艂膮czon膮 appk臋 to uruchamia si臋 ona dok艂adnie tak jak by艂a wy艂膮czona. Przyk艂adowo je艣li jestem w ustawienia>og贸lne i wcisn臋 przycisk home i potem wy艂膮cz臋 ustawienia tak jak opisa艂em powy偶ej to po ponownym uruchomieniu ustawie艅 od razu pojawia si臋 strona ustawienia>og贸lne a nie po prostu ustawienia. Podobnie jest np. w appce zegar, safari i innych... Takie dzia艂anie jest normalne? Appka wy艂膮cza si臋 ale jednak jako艣 jej stan jest zapami臋tany?

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Posted 04 November 2016 - 15:59

Tak, normalne. Swoj膮 drog膮 wy艂膮czanie nie ma najmniejszego sensu. To nie Android.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum mi艂o艣nik贸w technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gad偶etach

#3 roth

roth
  • 109 posts

Posted 04 November 2016 - 16:46

Sens jest je艣li np u偶ywam yanosika zminimalizowanego- po co ma mi gada膰 w tle o radarze czy ci膮gn膮膰 gps

#4 Macmatt

Macmatt
  • 8 posts

Posted 04 November 2016 - 16:59

Tak, normalne. Swoj膮 drog膮 wy艂膮czanie nie ma najmniejszego sensu. To nie Android.

Dzi臋ki za szyb膮 odpowied藕. Codziennie ucz臋 si臋 czego艣 nowego w IOS... by膰 mo偶e b臋d臋 musia艂 nieco zmieni膰 przyzwyczajenia zwi膮zane z zamykaniem appek:D

Sens jest je艣li np u偶ywam yanosika zminimalizowanego- po co ma mi gada膰 w tle o radarze czy ci膮gn膮膰 gps

Podobnie mam z radiem internetowym. Wychodz臋 z za艂o偶enia 偶e wszystko trzeba robi膰 rozs膮dnie. Nie ma co popada膰 w skrajno艣ci... nie trzeba wy艂膮cza膰 wszystkich appek ani nie trzeba wszystkich zostawia膰 w tle zw艂aszcza je艣li przeszkadzaj膮 :) Do ka偶dej appki trzeba podej艣膰 indywidualnie ale w moim przypadku jeszcze sporo czasu up艂ynie zanim poznam dzia艂anie w tle potrzebnych mi appek i og贸lne dzia艂anie IOS :D

#5 Papiton

Papiton
  • 22 posts

Posted 05 November 2016 - 17:27

Co z tego ze iPhone bedzie dzia艂a艂 przez chwile szybciej, skoro musi zu偶y膰 wi臋cej pami臋ci na otworzenie aplikacji gdy je wszystkie zamkniemy. Gdy nie wy艂膮czamy dzia艂ania w tle, iPhone ma juz je za艂adowane i tym samym zu偶ywa mniej pami臋ci operacyjnej. To tylko kr贸tkotrwa艂y zabieg "odmulenia" telefonu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users