Wystające jabłko iPhone SE
Napisano 03 listopada 2016 - 13:23
Napisano 03 listopada 2016 - 14:08
Nawet jeżeli tak jest, nie traktowałbym tego w kategorii wady.
Logicznie myśląc, w czymś to przeszkadza?
iPhone 16 Pro kupiony za gotówkę biedaku
Napisano 03 listopada 2016 - 14:17
Powiedziałem że nie bo i tak jest w case
pytam tylko z tego względu, że inne iphone które miałem w ręce nie miały czegoś takiego
Napisano 03 listopada 2016 - 14:31
Jeśli tak ma być - to co to zmieni?
Jeśli tak nie powinno być, a nie uważasz tego za wadę - to co to zmieni?
Napisano 04 listopada 2016 - 17:24
Nie mam pojęcia jak będzie z uznaniem takiego elementu w serwisie ale wg mnie nie ma prawa on występować. Miałem SE i jabłko nie ma prawa wystawać ani byc niżej niż obudowa. U mnie była chyba do setnej części milimetra idealnie sprasowana.Nie znalazłem nic podobnego w internecie i tak jak w temacie: w SE jabłko z tylu telefonu lekko wystaje, wyraźnie czuć różnice w stosunku do reszty telefonu jest to normalne? Telefon i tak jest w case wiec nie przeszkadza mi to ale po prostu chciałbym wiedzieć czy to nie jest jakaś wada
Nie strofujcie kolegi bo ma racje. Ja jestem esteta jeśli chodzi o produkty Apple i takie coś nie ma prawa istnieć. Ja bym spróbował zaatakować serwis. Nie masz nic do stracenia. Mnie osobiście by to wkurzało a przy odsprzedaży byłyby pewnie niepotrzebne podejrzenia ze może iPhone upadł itd. Idź do serwisu i nie daj się spławić. Obudowa ma wyglądać idealnie. Skoro składano reklamacje na klikający ekran lub rysy prosto z pudełka to czemu nie na jabłko.
Tamte reklamacje uznawano a przecież klikajacy ekran także nie ma wpływu na funkcjonalność wyrobu. Ale wadą jest. Moim zdaniem odstające albo zbyt nisko osadzone jabłko jest wada fabryczna obudowy.
A w czym wielu osobom przeszkadza klikajacy ekran lub podwójny klik home button? Przecież to tez nie jest wada. To taki ficzer.Nawet jeżeli tak jest, nie traktowałbym tego w kategorii wady.
Logicznie myśląc, w czymś to przeszkadza?
Come on....
Nie miały bo mieć nie powinny. Jeśli Ci to nie przeszkadza - olej to. Ale jeśli wkurza - wiedz, ze tak nie powinno bycPowiedziałem że nie bo i tak jest w case
pytam tylko z tego względu, że inne iphone które miałem w ręce nie miały czegoś takiego
Użytkownik radzion edytował ten post 04 listopada 2016 - 17:20
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 05 listopada 2016 - 09:42
A w czym wielu osobom przeszkadza klikajacy ekran lub podwójny klik home button?...
Zarówno ekran, jak i HB to elementy interfejsu komunikacyjnego pomiędzy urządzeniem, a użytkownikiem .
Można wykazać, że to nie jest usterka kosmetyczna. Z wystającym logo już trudniej.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 05 listopada 2016 - 09:46
No pewnie ze trudniej. Wszystko jednak zależy od tego jak ten defekt wyglada. Pozostawmy autorowi tego tematu pole do manewru. Ja bym na jego miejscu reklamowalZarówno ekran, jak i HB to elementy interfejsu komunikacyjnego pomiędzy urządzeniem, a użytkownikiem .
Można wykazać, że to nie jest usterka kosmetyczna. Z wystającym logo już trudniej.
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 05 listopada 2016 - 17:34
Napisano 05 listopada 2016 - 19:07
Nie mam pojęcia jak będzie z uznaniem takiego elementu w serwisie ale wg mnie nie ma prawa on występować. Miałem SE i jabłko nie ma prawa wystawać ani byc niżej niż obudowa. U mnie była chyba do setnej części milimetra idealnie sprasowana.
Nie strofujcie kolegi bo ma racje. Ja jestem esteta jeśli chodzi o produkty Apple i takie coś nie ma prawa istnieć. Ja bym spróbował zaatakować serwis. Nie masz nic do stracenia. Mnie osobiście by to wkurzało a przy odsprzedaży byłyby pewnie niepotrzebne podejrzenia ze może iPhone upadł itd. Idź do serwisu i nie daj się spławić. Obudowa ma wyglądać idealnie. Skoro składano reklamacje na klikający ekran lub rysy prosto z pudełka to czemu nie na jabłko.
Tamte reklamacje uznawano a przecież klikajacy ekran także nie ma wpływu na funkcjonalność wyrobu. Ale wadą jest. Moim zdaniem odstające albo zbyt nisko osadzone jabłko jest wada fabryczna obudowy.
A w czym wielu osobom przeszkadza klikajacy ekran lub podwójny klik home button? Przecież to tez nie jest wada. To taki ficzer.
Come on....
Nie miały bo mieć nie powinny. Jeśli Ci to nie przeszkadza - olej to. Ale jeśli wkurza - wiedz, ze tak nie powinno byc
"Klikający" ekran przeszkadza w tym, że ekran odkleja się od ramki i idąc Twoim tokiem myślenia, że to jest OK i nic z tym nie zrobić, za jakiś czas (po skończonej gwarancji) wyświetlacz całkiem się rozleci.
Co innego, jeśli jest "klikający home" (gdzie doszło do uszkodzenia przycisku i może spowodować jego późniejsze niedziałanie), "klikający ekran" (gdzie - jak wspomniałem - ekran się odkleja od ramki i może spowodować większe problemy) niż wystające / wklęsłe logo Apple, które nie spowoduje żadnych późniejszych usterek.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych