Witam,
Mam problem z macbookiem PRO model 2011 w wersji 15" otóż po aktualizacji z El Capitan do Sierra nie działa mi litera R na klawiaturze. W wyniku czego podczas nowej instalacji nie mogę zalogować się do swojego konta Apple ID - gdyż w adresie mam użytą ów literę.
Klawiaturę systemową testowałem zarówno POLSKI PRO jak i zwykły POLSKI oraz USA. Na każdej z nich mam ten sam problem. Zauważyłem też, że np. podczas bootowania pendrive i wciśniętym lewym klawiszu OPTION (ALT) nic się nie dzieje - muszę wciskać prawy klawisz OPTION (ALT) co jest nad wyraz dziwne, gdyż zarówno w PRO 13" jak i w AIR nie mam tego "zjawiska". Tak samo ma się to do pisania polskich liter. Nie działa lewy przycisk OPTION - muszę wciskać prawy przycisk OPTION.
Bawiłem się również Voice Over i ustawieniami SPEACH i po odznaczałem tam wszystkie opcje które wskazywałyby na rekonfigurację klawiatury.
Czy ktoś z Was ma może jeszcze jakiś pomysł jak zaradzić temu zjawisku?
Powiem tylko, że na El Capitan wszystko śmigało jak należy. W tym momencie formatowałem i stawiałem nowy system zarówno w wersji Yosemite jak i Sierra i problem cały czas nierozwiązany...
Użytkownik circos edytował ten post 02 listopada 2016 - 21:21