Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

wyświetlanie "urodziny" w centrum powiadomień

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 grzech987

grzech987
  • 387 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 31 October 2016 - 00:07

WItam, wcześniej to działało bez żadnych problemów ale ostatnio zniknęło.. na mac działa dalej poprawnie. Czy ma ktoś solucję jak to naprawić? System iOS10 na iPhone

Attached Files

#2 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 31 October 2016 - 14:45

WItam, wcześniej to działało bez żadnych problemów ale ostatnio zniknęło.. na mac działa dalej poprawnie. Czy ma ktoś solucję jak to naprawić? System iOS10 na iPhone

U mnie nigdy nie wyświetlało na iPhone powiadomień o urodzinach wpisanych w kontaktach, też kiedyś pytałem i nikt nie potrafił wyjaśnić dlaczego.

#3 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 31 October 2016 - 17:46

Dodaj widget Kalendarz. On jest odpowiedzialny za wyświetlanie urodzin.Attached File  IMG_0508.PNG   84.03KB   10 downloads

#4 alucky

alucky
  • 186 posts

Posted 31 October 2016 - 17:58

Ustawienia - kalendarz - domyślne czasy alertów - urodziny -- tu ustawić czas, macie coś zaznaczone?

#5 leoni

leoni
  • 77 posts

Posted 31 October 2016 - 18:19

Urodziny były w iOS9 wyświetlanie w podsumowaniu "dziś". Był tam tez wskazany termin i lokalizacja najbliższego spotkania w kalendarzu. W iOS10 nie ma takiego podsumowania, straszne gó..wno. Zainstalowaałem widget Eventswidget i urodziny przynajmniej mam.

#6 alucky

alucky
  • 186 posts

Posted 31 October 2016 - 18:24

Urodziny były w iOS9 wyświetlanie w podsumowaniu "dziś". Był tam tez wskazany termin i lokalizacja najbliższego spotkania w kalendarzu. W iOS10 nie ma takiego podsumowania, straszne gó..wno. Zainstalowaałem widget Eventswidget i urodziny przynajmniej mam.

Jak ustawisz to co napisałem wyżej, w iOS 10 też będzie ci wyświetlało powiadomienia o urodzinach zapisanych w kontaktach

#7 leoni

leoni
  • 77 posts

Posted 31 October 2016 - 18:31

Widget kalendarz jest ogromny. Przy tym, jak mam zaplanowany dzień od rana do wieczora, widget zajmuje niemal całą wysokość ekranu. Eventswidget jest dużo bardziej skompresowany.

#8 alucky

alucky
  • 186 posts

Posted 31 October 2016 - 18:36

Widget kalendarza akurat mam wyłączony - masz rację zajmuje za dużo miejsca ale jak kto woli. I bez tego widgetu powiadomienia o urodzinach mam wyświetlane na ekranie i w centrum powiadomień.

#9 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 31 October 2016 - 20:18

Dodaj widget Kalendarz. On jest odpowiedzialny za wyświetlanie urodzin. IMG_0508.PNG

Bardzo chcialbym miec taki widok u siebie na widgecie :-) Ale nie mam - moj widget nie pokazuje wydarzeń całodniowych (urodzin też nie). Nie mam takiego podglądu jak Ty. Jaki masz telefon i IOS?

Edited by tomciar, 31 October 2016 - 20:21.

#10 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 31 October 2016 - 23:25

Bardzo chcialbym miec taki widok u siebie na widgecie :-) Ale nie mam - moj widget nie pokazuje wydarzeń całodniowych (urodzin też nie). Nie mam takiego podglądu jak Ty. Jaki masz telefon i IOS?

iOS 10. Telefon nie ma znaczenia. Na pewno używasz widgeta Kalendarz, a nie Następne?

#11 alucky

alucky
  • 186 posts

Posted 01 November 2016 - 08:08

iOS 10. Telefon nie ma znaczenia. Na pewno używasz widgeta Kalendarz, a nie Następne?

Dla sprawdzenia włączyłem widget kalendarza (iOS 10) i nie mam powiadomień  całodniowych i urodzin. Coś jeszcze trzeba zaznaczyć w opcjach żeby się wyświetlało?

#12 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 01 November 2016 - 11:43

Tak, używam i tego i tego, wszystko już sprawdzałem. Pisałem też o tym w innym wątku, u mnie nie pojawiają sie w widżecie "kalendarz" zdarzenia calodniowe. U Was się pojawiają??? :-O

#13 alucky

alucky
  • 186 posts

Posted 01 November 2016 - 12:34

Gdzieś kiedyś wyczytałem, że właśnie całodzienne wydarzenia nie są wyświetlane. Ciekawe, że kolega Duke123 ma takie powiadomienie właśnie wyświetlone. Może coś w iOS 10 zmienili...? Ale jeżeliby zmieni to dlaczego inni tego nie mają? Albo kolega ma buga w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

Wyczaiłem problem, przynajmniej u mnie działa : w kalendarzu zrobiłem widok listy wydarzeń  (bez dat z kalendarza). Otwarłem widok widgetów i wydarzenia całodniowe, które miałem ustawione na dzisiejszy dzień oraz urodziny z kontaktów wyświetliły się :P

#14 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 01 November 2016 - 13:45

Gdzieś kiedyś wyczytałem, że właśnie całodzienne wydarzenia nie są wyświetlane. Ciekawe, że kolega Duke123 ma takie powiadomienie właśnie wyświetlone. Może coś w iOS 10 zmienili...? Ale jeżeliby zmieni to dlaczego inni tego nie mają? Albo kolega ma buga w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

Wyczaiłem problem, przynajmniej u mnie działa : w kalendarzu zrobiłem widok listy wydarzeń (bez dat z kalendarza). Otwarłem widok widgetów i wydarzenia całodniowe, które miałem ustawione na dzisiejszy dzień oraz urodziny z kontaktów wyświetliły się :P

No faktycznie działa :-O Dzieeeeekuuuujeeee :-D Swoją drogą są "miszcze" czasem w tym Apple...

Edited by tomciar, 01 November 2016 - 13:47.

#15 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 02 November 2016 - 15:31

Wyczaiłem problem, przynajmniej u mnie działa : w kalendarzu zrobiłem widok listy wydarzeń  (bez dat z kalendarza). Otwarłem widok widgetów i wydarzenia całodniowe, które miałem ustawione na dzisiejszy dzień oraz urodziny z kontaktów wyświetliły się :P

Proszę napisz po kolei co trzeba ustawić i w co klikać bo nie ogarniam.

#16 alucky

alucky
  • 186 posts

Posted 02 November 2016 - 16:58

Proszę napisz po kolei co trzeba ustawić i w co klikać bo nie ogarniam.

Otwórz kalendarz, jak będziesz miał widok miesięcy (styczeń, luty, marzec itd.) w dolnym lewym rogu naciśnij opcję "dziś". Pokaże ci się widok listy wszystkich zapisanych wydarzeń i urodzin. Wyjdź z kalendarza i (home button) przesuń ekran w prawo aby wyświetlić widgety. Zapisane na ten dzień wydarzenia całodniowe i urodziny pojawią się widgecie kalendarz.

#17 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 03 November 2016 - 08:26

Mój widget Kalendarz pokazuje wydarzenia całodniowe również przy widoku bieżącego miesiąca + (poniżej) wydarzeń na dzień aktualny.

#18 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 03 November 2016 - 10:51

Mój widget Kalendarz pokazuje wydarzenia całodniowe również przy widoku bieżącego miesiąca + (poniżej) wydarzeń na dzień aktualny.

A możesz wstawić zrzuty ekranu? I kalendarza i widgetu?

#19 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 03 November 2016 - 11:24

@ alucky

Bardzo dziękuję, teraz wszystko działa tak jak powinno.

Wystarczyło ustawić: Ustawienia - kalendarz - domyślne czasy alertów - urodziny -- tu ustawić czas

Edited by ycbo, 03 November 2016 - 11:26.

#20 alucky

alucky
  • 186 posts

Posted 03 November 2016 - 11:35

@ alucky

Bardzo dziękuję, teraz wszystko działa tak jak powinno.

Wystarczyło ustawić: Ustawienia - kalendarz - domyślne czasy alertów - urodziny -- tu ustawić czas

Piszesz o powiadomieniach urodzin a to inna rzecz niż pojawienie się wydarzeń całodniowych i urodzin w widgecie kalendarza. Ale fajnie, że ci działa  :)

#21 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 03 November 2016 - 16:26

A możesz wstawić zrzuty ekranu? I kalendarza i widgetu?

Attached File  FullSizeRender.jpg   91.59KB   1 downloads

Foto widgeta załączyłem wcześniej.

#22 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 03 November 2016 - 17:57

FullSizeRender.jpg

Foto widgeta załączyłem wcześniej.

Dziękuję. No cóż, przyznam że u mnie teraz wszystko działa niezależnie od widoku kalndarza :-O Wcześniej wydarzenia całodniowe nie były widoczne w widżecie, teraz są widoczne całodniowe oraz godzinne, no i urodziny - wszystko niezależnie od widoku kalendarza. Cuda panie...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users