Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Blueconnect + mac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 mgrod

mgrod
  • 195 postów
  • SkądTrzebież k. Szczecina

Napisano 14 stycznia 2008 - 15:38

Witam! Jako, że od tygodnia mieszkam w miejscu gdzie internet jest luksusem, a możliwości technicznych wydębienia czegokolwiek od TPSA nie ma, pozostaje mi jedynie internet przez komórkę. Sposród operatorów wielkiego wyboru nie mam bo tylko ERA ma full zasięg. Teraz moje pytanie jest następujące: jaki modem wybrać do mojego PMG4/800? Najlepiej aby miał możliwość podłączenia anteny zewnętrznej bo łudzę się, że podłączając antenę kierunkową "złapię" sygnał ze szczecińskiego nadjanika 3G. Pozdrawiam!

#2 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 stycznia 2008 - 18:33

niby huawei e220 można otworzyć i podłączyć doń zewnętrzną antenę, ale to chyba najgorsze wyjście ;)

#3 rodagon

rodagon
  • 89 postów
  • SkądWarszawa / Tarnobrzeg

Napisano 15 stycznia 2008 - 22:25

Niektórzy sprzedawcy twierdzą, że wspomniany Huawei e220 jest najstabilniejszy w pracy. Poza tym na długim kablu można go umieścić wyżej lub np. bardziej przy oknie.

#4 ajfik

ajfik
  • 263 postów

Napisano 16 stycznia 2008 - 19:49

Niektórzy sprzedawcy twierdzą, że wspomniany Huawei e220 jest najstabilniejszy w pracy.

Sprzedawcy może i twierdzą, ale ja mam inne doświadczenia, na modemie option 3G i Huawei E620 połączenie było stabilne i chyba nigdy mi nie zerwało.

A na E220 miałem średnio raz na dobę zwis połączenia, pomagało dopiero rozłączenie, odłączenie modemu od kompa i ponowne połączenie.
Ale może to tylko pojedyńczy przypadek.

#5 mac_ya

mac_ya
  • 178 postów
  • SkądJelenia Góra/KRK

Napisano 16 stycznia 2008 - 22:02

Hmm...raczej nie pojedyńczy. Ja mam tak samo. Raz na jakiś czas nagle z koloru turkusowego robi się zielony i zmuł. Trzeba wykonać tą czynność o której Wspomniałeś czasem nawet 2 razy...niegdy więcej era...Obiecali że niedługow krk będzie 7,2 a okazuje się że w okolicach niektórych ulic, i to nie zawsze czasem raz na jakiś czas da się złapać ten sygnał. Ale jak Twoja miejscowość jest na mapie w obszarze max zasięgu to ja bym się zdecydował, bo pomimo drobnych męczących wad jestem zadowolony, choć zawsze mogło by być lepiej.

#6 rodagon

rodagon
  • 89 postów
  • SkądWarszawa / Tarnobrzeg

Napisano 17 stycznia 2008 - 22:16

Ja na E220 pracuje już kilka miesięcy i bardzo dużo jeżdżę pociągami po całej Polsce. Generalnie nie mam problemu. Bywa, że non stop ponad 20 h działa, bez zawieszenia. Chyba bardziej szukałbym problemu po stronie stacji ery, w jednym miejscu potwierdzili mi, że nie mogą nic zrobić dopóki nie postawią nowego nadajnika, a to prawie samo centrum Warszawy i niby jest full zasięg 7Mb.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych