10.25%, na przedmiesciach 6.50% do 8.25%. Podatek zalezy od miejscowosci.Witam
Przewertowałem ten temat prawie w całości ale dla pewności jeszcze zapytam. Mam możliwość kupna sprzętu w USA dokładnie chodzi mi o MBP 15". Znajoma mieszkająca w USA wybiera się do Pl tylko jest raczej zielona w przemycie więc żeby nie było niespodzianek muszę wszystko wiedzieć![]()
1. Ile wynosi ten podatek od sprzętu w Chicago ?
Wystarczy dowod zakupu, w US niczego nie potrzebujesz po zarejestrowaniu na stronie Apple3. Czy gwarancja będzie obejmowała komputer bez pudełka czy wystarczy tylko dowód zakupu ? (trochę głupie pytanie ale ktoś mi powiedział że pudełko jest wymagane)
Tak. Najlepiej kupic Apple Care na ebay za $100 do $150.4. Czy jak już przyjdzie komputer będę mógł w Polsce przedłużyć mu gwarancję ?
Nie, jest polski i kilkadziesiat innych do wyboru.5. Jak jest z językiem OSX'a, będzie tylko ang ?
Nie slyszalem jeszcze o nikim kto przewozil laptopa w pudelku i zaplacil na granicy. Czesc znajomych przewozi bez pudelka w plecaku, czesc w originalnym opakowaniu (jezeli na sprzedaz).6. Najlepszy sposób to rozumiem komputer bez pudełka do podręcznego a reszta osprzetu do głównego ? A paragon brać ze sobą ?
Taniej jest na Amazon, od resellera [url=http://www.appleinsider.com/mac_price_guide/]AppleInsider | Mac Pricing Matrix: Find the best prices on Macs[/url] albo refurb od Apple (nie ma sie czego bac).7. Najlepiej się opłaca kupić normalnie w AppStore czy może są miejsca gdzie będzie taniej ?